Šport > Zimski športi
25853 ogledov

Razgaljena Ilka v kopalkah sporočila sijajno novico

Print Screen
Najboljša slovenska smučarka je v svojem značilnem slogu sporočila odlično novico.

Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je uspešno opravila s prvim delom rehabilitacije po poškodbi levega kolena na letošnjem smuku v Crans Montani, zaradi katerega je bila prisiljena predčasno končati sezono in se odpovedati boju za drugi mali kristalni globus v kraljevski disciplini.

Štuhčeva je ob padcu na tekmi svetovnega pokala v Švici prebila tri plasti in obležala v mreži. Prve zdravniške preiskave so pokazale strgano zadnjo križno vez v levem kolenu, za nameček pa je utrpela še udarec v kost v desnem kolenu. Obe koleni je imela v preteklosti že poškodovani.

ilka štuhec | Avtor: Epa Epa

Kasneje se je izkazalo, da poškodba vendarle ni tako huda in da se bo Štuhčeva izognila operativnemu posegu. "Posledice padca niso tako hude, kot se je sprva zdelo. Natrgana je zadnja križna vez, a okrevanje je možno brez operacije," je takrat sporočila 28-letnica.

Pri sanaciji poškodbe je stavila na mirovanje in opornico za stabilizacijo kolena, kar je prineslo želene rezultate. Le dva meseca po padcu je od stroke dobila zeleno luč za odstranitev opornice.

Ilka Štuhec noga | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Spodbudno vest je proslavila s skokom v morje, posnetek pa je delila s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. "Ko ti zdravnik pove, da lahko odstraniš opornico. Odlična novica," je pripisala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

when the doctor says you can take of the brace.. 👌😎 great news 😊

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec) on

Komentarjev 2
  • matjaz08 08:49 27.april 2019.

    Ce nebi napisali ,da je razgaljena sploh nebi prebral clanka, kajneda

  • Janez_53 13:31 25.april 2019.

    Avtorja Ž.J. bi vprašal, kaj pravzaprav pomeni tale bedast naslov? Če oblečeš kopalke, si najbrž razgaljen, kajne? Ali mogoče avtor članka nosi kopalke z dolgimi rokavi in hlačnicami, da ni "razgaljen"? In "izjemna novica je to, da je Ilka SNELA ...prikaži več OPORNICO??? Ja lepo vas prosim, no! Res ne znate napisati kaj pametnejšega?