Šport > Zimski športi
25 ogledov

''Vseeno mi je, kaj ste imeli v glavi''

peter prevc EPA
Na prvi tekmi smučarskih poletov v Oberstdorfu sta se najbolje odrezala brata Domen (5. mesto) in Peter Prevc (6. mesto).

Smučarski skakalci, natančneje letalci, so opravili s prvo tekmo na prenovljeni letalnici v Oberstdorfu. Najboljši orel je bil Domen Prevc (5. mesto), ki je s tem vrhunskim rezultatom debitiral na tekmi svetovnega pokala v poletih. V finalu je eno mesto izgubil, kar pa mu ne bo kratilo spanca.

"Zelo sem zadovoljen s tem, kar sem pokazal v teh dveh dnevih. To je nova izkušnja,'' je povedal tretji skakalec sezone, ki je pred drugo tekmo rezultatsko povsem neobremenjen. ''Včeraj sem zaspal še prej kot ponavadi na tekmah svetovnega pokala, nisem imel nobenih težav s tem, da bi premleval, kaj se mi je čez dan zgodilo. Danes je bil drugi skok malce slabši, ampak samo kar se tiče težav v zraku, kjer sem kar močno "zafrknil". Tam bi samo "spustil ven" in bi šlo veliko dlje. Jutri grem normalno v tekmo, tako kot do zdaj. Uživam." 

''Spet sem užival, spet sem zadovoljen''

Peter Prevc je dobro formo nakazal v kvalifikacijah, na tekmi pa mu je uspel predvsem drugi polet, s katerim se je z desetega mesta prebil na šesto. "Danes nisem imel nobenih rezultatskih načrtov, vseeno mi je tudi, kaj ste vi imeli v glavi. Jaz sem zadovoljen, da sem danes lepo skakal, sploh z drugim skokom sem zelo, zelo zadovoljen. Spet sem užival, zelo sem bil zadovoljen tudi z odskokom, z letom. Drugi skok je tisti, ki mi daje navdih. Dolžina prve serije je posledica več zaleta in vetra, ki je bil relativno ugoden. Smuči so bile močne, zato sem tudi dosegel tako daljavo,'' je povedal branilec malega globusa.

V poskusni seriji je skočil v zelo slabih razmerah in pristal pri 122 metrih, kar je sprožilo manjši alarm. "Poskusni skok je bil splet nesrečnih okoliščin. Malo je bilo napake pri odskoku, zato smuči "niso prišle gor", bilo je tudi precej vetra od zadaj in nisem imel dovolj višine, da bi preletel hrbtišče skakalnice. Bil sem tako blizu, da bi bilo zelo rizično ali bi se zataknil ali bi šel čez hrbtišče in zato sem iz preventivnih razlogov se raje peljal v dolino po smučeh kot po hrbtu,'' je pojasnil Prevc.

Strmo ''kot pri norcih''

O dvigu forme ni želel razpravljati. ''Po eni tekmi je težko razglabljati, kako se je forma dvignila. Potrebno je biti miren. Potrebujem mir in bomo videli, kako se bo razpletlo v prihodnjih dneh,'' je povedal in se dotaknil še prenovljene letalnice. "Glede na to, da nas tukaj ni bilo že štiri leta, moram priznati, da sem kar pozabil, kako je blo. Doskočišče je zelo razpotegnjeno, tako da moraš skočiti zelo dobro, če želiš leteti daleč. Zaletišče je praktično enako, mizo so prestavili nazaj, strmo pa je še vedno "kot pri norcih", tako da je radius kar hud." 

Kot šestemu letalcu sezone mu za nedeljsko tekmo ne bo treba nastopiti v  kvalifikacijah. "Jutri po dolgem času ne bom skakal v kvalifikacijah. V Lillehammerju sem po dolgem času moral v kvalifikacije. Še vedno je potrebno skočiti z glavo in umirjeno, brez prehitevanj,'' je sklenil 24-letnik.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 08:34 05.februar 2017.

    Odlično naši ! ! ! ! ! ! ! ! ! !