Šport > Zimski športi
48 ogledov

Vtič: Obramba zmage ni breme

skoki Ljubno Saša Despot
Ljubno bo znova gostil najboljše skakalke na svetu. Lansko zmago brani Maja Vtič.

Maja Vtič je trenutno deseta v skupnem seštevku in bo na čelu slovenske vrste. "Na Ljubnem bodo tekmovale še Špela Rogelj, Urša Bogataj, Eva Logar in Ema Klinec, ki se bo vrnila iz mladinskega svetovnega prvenstva, žal ne bosta nastopili Nika Križnar in Jerneja Brecelj, ki imata ravno v tem času evropski olimpijski festival mladih v Turčiji in je prav, da nastopata tudi še med vrstnicami. Prav tako bo manjkala Katja Požun, ki ima poškodovan hrbet. Upali smo, da bo lahko prišla na tekmo na Ljubno, ampak so bile bolečine prehude in so tudi zdravniki odsvetovali, da bi se v tej sezoni vrnila na tekme," je žensko ekipo za edino žensko slovensko tekmo svetovnega pokala na domačih tleh predstavil trener Sten Baloh in si zaželel boljših uvrstitev kot v dosedanjem delu sezone.

"Vsi se radi ozremo nazaj, tudi trenerji znamo podoživeti lepe trenutke. Veselimo se domače tekme in bomo skušali tam narediti največ, kar je mogoče. Lani se je izšlo in upam, da bodo baloni, ki jih držijo na promocijskih plakatih naše skakalke, te ponesle v nebo. Žal se sezona doslej ni odvijala po pričakovanjih, želimo pa si, da bi nas navijači, ki jih bo po tradiciji gotovo zelo veliko, ponesli do najboljših izidov sezone," si je zaželel Baloh.

V slovenskem taboru so upali, da bodo lahko že v torek trenirali na skakalnici na Ljubnem, vendar je napovedan dež in so se dogovorili z organizatorji, da bodo vadili v sredo. "Imamo še dve skakalnici in gotovo bom skušala trenirati tudi pred sredo. Moji skoki so že sedaj kar dobri, želim si več stabilnosti in bom s tem pridobila metre, ki mi še manjkajo. Že v počepu sem imela prej težave in so se napake le še stopnjevale. Sedaj sem to popravila in največ izgubljam v fazi leta, na tam moram še delati," je svoje težave opisala Vtičeva.

Vtičeva je 13. februarja lani na Ljubnem dosegla drugo slovensko zmago v smučarskih skokih v svetovnem pokalu za ženske. Pred tem je bila najboljša Špela Rogelj, ki je slavila 5. decembra 2014 v Lillehammerju na Norveškem. "Obrambe zmage ne vidim kot breme, bolj kot spodbudo in motivacijo, ker je lepo tekmovati pred številnim domačim občinstvom. Tudi lani sem prav na Ljubnem opravila najboljše skoke v sezoni. Zato se že zelo veselila domače tekme, ki je tudi najpomembnejša za nas poleg SP. Želim si, da bi ta vikend pripeljala skoke na višjo raven, kot je bila prej. Počasi se zbujam, mogoče prepočasi, vendar se vse odvija v pravo smer."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.