Šport > Zimski športi
73 ogledov

Vzvratni skok s ''skakalnice duhov''

sammy carlson akrobacija michigan EPA
Ameriški smučarski akrobat Sammy Carlson je na zapuščeni skakalnici v Michiganu poskrbel za nekaj dih jemajočih prizorov.

Sammy Carlson, dobitnih sedmih kolajn na tekmovanju X-Games, je za snemanje promocijskega videa 'The Sammy C Project' izkoristil zapuščeno 145-metrsko skakalnico v Michiganu, kjer je navduševal s svojimi akrobacijami.

sammy carlson akrobacija michigan | Avtor: EPA EPA
Med drugim se je spustil po zaletišču, med pospeševanjem naredil obrat, vzvratno odskočil z mize in s 540-stopinjskim obratom pristal na nogah. Občasno je pristal tudi v snegu (ni za občutljive), a jo na srečo odnesel brez poškodb.

''Ko smo prispeli, je bila to skakalnica duhov. Dvajstet let ni nihče skakal tukaj,'' je povedal Carlson in dodal: ''Ljudje, ki so mi pomagali, so bili prav tako kot jaz odločeni, da gremo na rampo. To je bilo ekipno delo.''

Skakalnico Cooper Peak so zgradili leta 1970, Gre za največji skakalni objekt na zahodni polobli. Jeklena struktura, ki tehta 300 ton, je ime dobila po mineralnih snoveh, ki so jih odkrili med gradnjo. Leta 1981 so na tem prizorišču izpeljali dve tekmi za svetovni pokal.

Carlson se je s svojim dosežkom zapisal v zgodovinske knjige. Postal je namreč prvi smučar, ki se je s smučarske skakalnice spustil z namenom, da bi izvedel akrobatski skok prostega sloga.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 17:14 17.december 2015.

    ODLIČNO ! ! ! ! !

  • Pepe007 15:41 17.december 2015.

    Američani znajo. Po mojem skok ni ravno uspel, je pa ostal živ. In zgodba je tu. Še če bi se resno polomil, bi to imeli za "zmago" in ne za poraz.