Šport > Zimski športi
22 ogledov

"Z dušo in telesom sem Avstrijka“

anna fenninger EPA
Po špekulacijah o odhodu Anne Fenninger iz avstrijske ekipe, je smučarka sedaj v intervjuju z avstrijsko televizijo ORF povedala, da ne želi nastopati za katerokoli drugo ekipo kot avstrijsko.

Pet dni bo odmevni novici, da je uspešna smučarka Anna Fenninger zapustila kondicijske priprave avstrijske reprezentance na Cipru, se je smučarka o sporu z avstrijsko reprezentanco pogovorila z avstrijsko televizijo ORF. Tako je prekinila medijski molk, ki si ga je naložila sama po objavi elektronskega sporočila, v katerem se je pritožila nad pomanjkanjem podpore v avstrijski reprezentanci.

V sporočilu, namenjenemu vodstvu avstrijske smučarske reprezentance, je Fenninger zahtevala podporo pri vzpostavitvi lastne trenerske ekipe in nadaljnje sodelovanje z nemškim menedžerjem Klausom Kärcherjem. Prav Kärcher, ki Fenningerjevo spremlja že tri leta, naj bi sprožil spor. Avstrijska reprezentanca se naj ne bi strinjala z njegovimi potezami glede glavnih sponzorjev Fenningerjeve in zato zahtevala prekinitev sodelovanja. Prav tega pa si letošnja dobitnica svetovnega pokala ni želela.

Potem ko je Fenningerjeva zapustila kondicijske priprave avstrijske reprezentance na Cipru in je ob tem zagrozila z izstopom iz ekipe, se je več držav javilo, ki bi z veseljem sprejeli 25-letno smučarko. Med njimi je bila najglasnejša Švica, ki je javno izjavila, da bi se "zelo veselila prihoda Fenningerjeve“.

Sedaj je Fenningerjeva v intervjuju povedala, da so se ji zdele špekulacije zabavne: "Že pred nekaj meseci sem povedala, da si ne predstavljam, da bi kadarkoli zamenjala državo za katero nastopam. Zato so me špekulacije zelo zabavale.“ Skupaj z avstrijsko reprezentanco si želi najti rešitev za vse probleme, ki so se pojavili. "Z dušo in telesom sem Avstrijka, zame obstaja le ena možnost in to je nastopati za avstrijsko ekipo. Zato si zelo prizadevam, da bomo rešili vse probleme.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.