Šport > Zimski športi
362 ogledov

Za Slovenke se veleslalom ni končal po željah

Sara Hector veleslalom Kühtai EPA
Drugi veleslalom v Courchevelu se je za Slovenke končal daleč od tistega, kar so dekleta želela in pričakovala. Veleslalom je dobila Sara Hector.

Švedinja Sara Hector je bila najhitrejša že po prvi vožnji. Z izjemno drugo vožnjo je osvojila svojo drugo veleslalomsko zmago v svetovnem pokalu. Za 35 stotink sekunde je bila hitrejša od Američanke Mikaele Shiffrin, ki je v drugi vožnji pridobila eno mesto. Tretjega mesta se je veselila Marta Bassino. Italijanka je po dveh odstopih tokrat končala na stopničkah. 

Na četrtem in petem mestu sta se zvrstili Tessa Worley in Petra Vlhova, na šestem mestu pa tako kot dan pred tem Maryna Gasienica-Daniel.  

Slovenke razočarane

Za Slovenke se veleslalom ni izšel po željah. Najboljše izhodišče je po prvi vožnji imela Meta Hrovat. Z desetega mesta je napadla v drugo in bila dobro na poti, a je potem storila napako in odstopila. 

Andreja Slokar je bila po prvi vožnji na 20. mestu. V drugo se ji vožnja ni izšla po načrtu. Ob prihodu v cilj je izgubila devet mest in tekmo končala na 24. mestu.  

Ana Bucik je po prvi vožnji zasedla 24. mesto, a je tokrat delila usodo Mete Hrovat. Tik pred ciljem se ji je primerila napaka, zaradi katere je odstopila in ostala brez točk. Do trenutka, ko je odstopila, je bila Bucikova dobro na poti. 

Rezultati:
1.    Sara Hector (SWE)
2.    Mikaela Shiffrin (USA), +0,35
3.    Marta Bassino (ITA), +0,60
4.    Tessa Worley (FRA), +0,68
5.    Petra Vlhova (SVK), +1,24
6.    Maryna Gasienica-Daniel (POL), +1,36
7.    Ramona Siebenhofer (AUT). +1,54
8.    Ragnhild Mowinckel (NOR), +1,64
9.    Stephanie Brunner (AUT), +1,71
10.  Michelle Gisin (SUI), +1,78

 

Komentarjev 1
  • William_Johnson 09:32 23.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦