Šport > Zimski športi
2014 ogledov

Zadnje besede Draga Grubelnika

Drago Grubelnik EPA
Nekdanji varovanec Draga Grubelnika je v pogovoru za Siol.net razkril zadnje besede pokojnega slovenskega smučarja.

Nekdanji alpski smučar Drago Grubelnik se je 17. novembra 2015 smrtno ponesrečil v prometni nesreči v avstrijskem Söldnu, Gruberlnik je na gorski cesti izgubil nadzor nad vozilom in zgrmel 270 metrov globoko v prepad. 

Devetintridesetletnik z Ribnice na Pohorju, ki je športno pot končal leta 2007, je bil v avtomobilu še z dvema sopotnikoma, zaradi poškodb je kmalu po prihodu v bolnišnico v Murnauu umrl. Oba sopotnika sta nesrečo preživela in telesno popolnoma okrevala. Čustveno ne bosta nikoli. 

Eden od preživelih je bil 19-letni bolgarski smučar Albert Popov ki je nastopil na obeh tekmah pokala Vitranc v Kranjski gori. Nadobudni smučar je v pogovoru za Sportal obujal spomine na pokojnika, ki se je rad smejal in sogovornike spravljal v dobro voljo. ''Žal mi je, da ga ni več med nami. Pogosto mislim nanj. Skorajda vedno, ko stopim na smuči,'' je povedal Popov.



Ovinek, kjer se je smrtno ponesrečil Grubelnik, je danes bolje zavarovan, kar pa Bolgaru ni v uteho. Posledic poškodb, utrpel je zlom noge, sicer nima, v glavi pa mu še vedno odmevajo zadnje besede nekdanjega trenerja.

"Ko je vozilo zdrsnilo s ceste v prepad, je dejal: 'Žal mi je, fanta, ubil sem vaju!' Kot kaže, je mislil, da je bila to njegova napaka. Bilo je kot v nočni mori. Prav ničesar nisem čutil. Slišal sem zgolj kričanje,'' je za Sportal še povedal Popov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.