Šport > Zimski športi
2254 ogledov

Žan Košir zmagal!!!

žan košir EPA
Slovenski deskar Žan Košir je na svetovnem pokalu v Pyeongchangu v paralelnem veleslalomu osvojil prvo mesto. V velikem finalu je premagal Avstrijca Lukasa Mathiesa. Med ženskami je bila najboljša Čehinja Ester Ledecka, ki je v četrtfinalu izločila najboljšo Slovenko Glorio Kotnik.

Štiriintridesetletni Tržičan Košir je že na lanskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojil kolajno, v veleslalomu je bil tretji.

Dobitnik treh olimpijskih medalj Košir - srebrn in bronast je bil v Sočiju - je prideskal do svoje pete zmage na tekmah svetovnega pokala. Prvič je slavil januarja 2013 v Bad Gasteinu, drugič na istem prizorišču leta 2015, preostali dve zmagi pa je zbral prav tako leta 2015 na Japonskem v Asahikawi.

Na poti do zmage je Košir, v kvalifikacijah je postavil drugi čas, premagal Poljaka Oskarja Kwiatkowskega, Italijana Edwina Corattija, Avstrijca Andreasa Prommeggerja in že omenjenega Mathiesa.

Dvoboj za tretje mesto je pripadel Prommeggerju, ki je bil hitrejši od Italijana Aarona Marcha.

V osmini finala je izpadel svetovni podprvak Tim Mastnak, ki je izgubil proti Marchu. Slovenski junak nedavno končanega SP je bil na koncu deseti.

Ledecka je bila v velikem finalu boljša od Nemke Seline Jörg. V malem finalu je Avstrijka Sabine Schöffmann premagala Nemko Carolin Langenhorst.

Osma iz kvalifikacij Kotnikova je bila na koncu šesta.

V Južni Koreji bo v nedeljo še ena veleslalomska tekma.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • res.no 10:01 16.februar 2019.

    Bravo Žan!! Čestitke iz srca! Simpatičen fant in športnik!