Šport > Zimski športi
39 ogledov

Zaradi Vanesse Mae ostal brez službe

Vanessa Mae EPA
Vodji panoge za alpsko smučanje Vladu Makucu je vodstvo Smučarske zveze Slovenije danes enostransko prekinilo pogodbo.

V trimesečnem odpovednem roku pa mora še naprej opravljati vse naloge za zvezo, je dejal direktor SZS Jurij Žurej.

Odpravnina bo izplačana

Odpoved je posledica primera slovite violinistke Vanesse Mae in očitanih nepravilnosti pri kvalifikacijah za OI. IO SZS je 10. julija letos izrekel štiriletno prepoved delovanja v okviru SZS zaradi objektivne odgovornosti štirim osebam, ki so sodelovale pri pripravi in izvedbi januarskih kvalifikacij na Krvavcu, med njimi vodji tekmovanja Vladimirju Makucu. Vanessa Mae je na olimpijskih igrah februarja letos v Sočiju zastopala Tajsko z očetovim priimkom Vanakorn. Tajci naj bi SK Triglav plačali, da so tekme priredili tako, da se je Maejevi uspelo kvalificirati na OI v Soči.

"Gospodarski družbi, prek katere je Makuc opravljal pogodbo s SZS, je bila enostransko odpovedana. Pred tem smo skušali do prekinitve sodelovanja priti s pogovori sporazumno, kar pa ni obrodilo sadov. V trimesečnem odpovednem roku mora v skladu s pogodbo opravljati vse pogodbene obveznosti. V skladu s to pogodbo pa bo potem izplačana še odpravnina," je dejal Žurej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.