Šport > Zimski športi
21 ogledov

Zavel veter sprememb: Tina tretja na treningu

Zauchensee Altenmarkt Maze trening svetovni pokal
1/8
EPA
Na prvem treningu smuka v avstrijskem Zauchenseeju je Tina Maze dan po objavi imena novega trenerja dosegla tretji čas.

Je končno zavel svež veter v ekipi Tine Maze? Najboljša slovenska smučarka slab mesec pred začetkom olimpijskih iger še vedno išče občutke iz šampionske sezone 2012/13, morda se ji odpre ravno v avstrijskem Zauchenseeju, kjer bo v soboto na sporedu smuk.

Rezultati treninga: 

Na prvem treningu sta se odlično odrezali obe Slovenki, poleg Mazejeve še Maruša Ferk – prva je dosegla tretji, druga pa sedmi čas. Najhitrejša je bila Avstrijka Anna Fenninger, Švicarka Lara Gut je zaostala 26 stotink, Mazejeva 61, Ferkova pa 1,35 sekunde. Ilka Štuhec je bila 54., za najboljšo je zaostala 5,24 sekunde.

"Ostani miren in razmišljaj pozitivno"

Iz ekipe Mazejeve so dan pred treningom v Avstriji sporočili, da je novi trener ekipe postal Švicar Mauro Pini. Dosedanji strokovni komentator na eni od lokalnih televizij je očitno že začel "čarati", čeprav šele dobro spoznava slovensko šampionko ...

Ta je dan prej na svojem profilu na Facebooku objavila kratko pesem, v kateri je sodeč po zapisu ubesedila svoje občutke, ki so neuspešno skušali privreti na plan v zadnjih dneh in tednih. Črnjanka je dodala, da je v hotelu Salzburgerhof vse "super duper".

"Dogajajo se neke dobre reči, ampak najpomembneje je to, kar je napisano na fotografiji," je ob fotografiji z napisom "Keep calm and think positive!" (Ostani miren in razmišljaj pozitivno, op. a.) pripisala slovenska šampionka. Pesem si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.