Šport > Zimski športi
41 ogledov

Zdaj pa v šolo in na maturantski izlet

Planica 2017 Saša Despot
Domen Prevc je bil s skupnim šestim mestom najboljši slovenski skakalec sezone. Zabeležil je štiri zmage, nekaj časa nosil tudi rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu. V pogovoru z novinarji je povedal, da zdaj že razmišlja o šoli in maturantskem izletu.

Začetek sezone je bil fenomenalen. Kako ste ga doživljali?
Sezono smo začeli zelo v redu, zelo dobro. Tudi sam sem bil kar nekako presenečen, da sem konstantno zmagoval. Nato pa se je vse skupaj podrlo, marsikaj smo poizkušali popraviti, pa je šlo malo navzgor, malo navzdol, sedaj na koncu spet malo navzgor, tako da smo uspešno končali sezono.

Nastopili ste na vseh treh letošnjih letalnicah. Ste že osvojil ta tip skakanja oziroma letenja?
Da, sem kar osvojil. Te naše Planice še nisem čisto pogruntal, sem pa zadovoljen, da se je speljalo tako kot se je.

Trener Goran Janus pravi, da ostajate naslednjo sezono v enakem programu treninga. Vam to ugaja?
To ste mi vi zdaj povedali, do sedaj o tem še nisem vedel nič. Se strinjam s tem. Že zaradi šole mi je dosti lažje trenirati z Bertijem. Se zelo dobro ujameva. Si tudi doma vzame čas in preštudira vsakega skakalca posebej, zapiše si vse. Je res dober trener in imam zanj same pohvale.

Olimpijska sezona bo nov velik izziv. Bo zate kaj drugačna, ali boste to preprosto poizkusili odmisliti, normalno trenirati ter iti od tekme do tekme?
Za mene bo olimpijska tekma, ko bom tam na prizorišču, tekma kot vsaka tekma. Mogoče bom čez kakšnih pet, deset let drugače gledal na te tekme, da so res nek 'vau', za zdaj pa še ne.

Ali si boste ob vsem treningu lahko privoščili maturantski izlet?
Maturantski izlet si bom privoščil, ker mislim da je to nekaj, na kar človek mora it. V velikih primerih so skakalci po svojem maturantskem izletu začeli boljše skakati, ker se človek za tisti teden lahko odklopi. Skoki so namreč tak šport, da če se preveč siliš, potem ti po navadi ne bo uspelo, ko pa si sproščen, je vse dosti lažje.

Kam pa greste na izlet?
V Španijo, ne vem pa točno kam, niti ne kdaj.

Imate še veliko obveznosti v šoli?
Ja, zdaj mi manjka kar nekaj stvari za nazaj, ampak plan smo že naredili, tako da upam da do 25. junija končam z vsem.

V šoli ste uspešni?
Da, imam to srečo, da se mi ni težko učit, dovolj hitro dojamem stvari in se jih hitro naučim. Največji problem je sesti zraven knjig in se začeti učiti, ko pa sem enkrat zraven pri stvari, potem kar gre. Samodisciplina je precej pomembna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.