Šport > Zimski športi
25 ogledov

Zdravniki: Komisarova ne bo več hodila

Marija Komisarova Reuters
Ruska smučarska zveza je potrdila, da bo akrobatska smučarka Marija Komisarova po mnenju strokovnjakov ostala paralizirana do konca življenja.

Ruska akrobatska smučarka Marija Komisarova, ki je v Sočiju grdo padla na treningu smučarskega krosa, je pred tednom sporočila, da bo zaradi posledic poškodbe ostala paralizirana od pasu navzdol, a obenem dodala, da bo v prihodnosti spet hodila. ''Ne vem, kako naj začnem novo življenje. A ne bom se predala, že samo zaradi vseh ljudi, ki so me podpirali. Močna sem in vem, da bom nekoč ponovno hodila,'' je zapisala 23-letnica.

Nemški strokovnjaki v bolnišnici v Münchnu pa so prepričani, da je ugasnil tudi zadnji žarek upanja. ''Zaradi resnosti poškodbe se funkcije hrbteničnega kanala ne obnavljajo. Po mnenju specialistov se bo Masha lahko neodvisno premikala samo z uporabo posebne opreme,'' je v izjavi zapisala ruska smučarska zveza.

Komisarova bo v bolnišnici ostala še deset dni, nato pa se začenja dolgo obdobje zdravljenja in rehabilitacije, so še sporočili z zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.