Šport > Zimski športi
51 ogledov

Ženski smuk odpovedan, brez superkombinacije

tina maze olimpijske igre soči veleslalom EPA
Zaradi slabih vremenskih razmer so organizatorji smuka v Crans Montani dvakrat prestavili in nato odpovedali.

Osmi smuk sezone za svetovni pokal alpskih smučark v švicarski Crans Montani je bil zaradi nočnega sneženja prestavljen. Kasneje je organizatorjem ponagajala tudi megla in po dodatnih dveh polurnih preložitvah so smukaško preizkušnjo dokončno odpovedali. S številko ena bi morala tekmo začeti Ilka Štuhec, na startu pa sta bili od Slovenk še Tina Maze in Maruša Ferk.

Z razpletom današnje "tekme" je verjetno najmanj zadovoljna olimpijska prvakinja Mazejeva, ki je ostala brez priložnosti da doda lepo število točk na svoj račun v svetovnem pokalu, kjer se še vedno bori za osvojitev velikega kristalnega globusa. Do konca sezone je namreč le še nekaj tekem, Črnjanki pa najbolj ležijo prav smukaške preizkušnje. 

Jutri le smuk

Alpske smučarke se bodo v nedeljo pomerile le v smuku. Tekma se bo začela ob 10.15, odpadla pa bo napovedana superkombinacija, so po današnjem zasedanju vodij reprezentanc sporočili predstavniki Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Sprva je bil za danes napovedan smuk, v nedeljo pa bi morale tekmovalke nastopiti v superkombinaciji. Pri Fisu so razmišljali tudi, da bi v nedeljo izvedli obe tekmi, a so se odločili le za smukaško preizkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.