Šport > Zimski športi
39 ogledov

Štuhčeva: Prvič po progi šele četrti dan

Ilka Štuhec Anže Petkovšek
Ilka Štuhec je bila zadovoljna s petim mestom na smuku v Zauchenseeju.

V letošnji sezoni je Ilka Štuhec dobila prve tri smuke, na četrtem, ki se je odvil v nedeljo v Zauchenseeju, je osvojila peto mesto. Tekmo, ki jo je presenetljivo dobila Avstrijka Christine Scheyer, so v veliki meri krojile vremenske razmere, te so že na treningu terjale visok davek z dvema hudima padcema.

"Sem zadovoljna, to danes je bil moj maksimum, nimam si skoraj nič za očitati. S pogoji se je odvijalo, kakor se je, a vemo, da današnja zmagovalka smuča tudi zelo dobro," je zahtevno izkušnjo v Zauchenseeju pokomentirala Štajerka.  

"Ni bilo lahko, tu smo že četrti dan, pa smo šele danes peljale po progi. Pripravljal si se in dal skozi cel proces, pa je bilo odpovedano ali prestavljeno. Na samem si je treba 'naštimati' glavo in se skoncentrirati, ko gre zares, potem pa iti na polno in pokazati maksimum," je po koncu tekme za STA še dodala Štuhčeva.

Trener zadovoljen

Ilkin trener Gregor Koštomaj je bil zadovoljen s predstavo svoje varovanke v zahtevnih pogojih, čeprav za podrobnejšo analizo še ni imel časa.

"Težko kaj natančno povem, saj je bil program danes tako zgoščen, da med obema vožnjama niti nisem prišel v cilj, da bi se pogovoril in pogledal video. Bolj kot ne sem videl rezultate in en del vožnje. Mislim, da so se pogoji malo spreminjali, kljub temu pa je Ilka odlično odsmučala, bomo pa še poiskali kje so rezerve. Dolgi dnevi so bili. Kljub temu, da se nič ne zgodi zgodaj vstaneš, greš na teren in obuješ smučarske čevlje. Popoldan smo naredili kondicijo tako da ni bilo nič kaj neobičajnega za naš šport, ki je v naravi. Čakali smo tekmo in hvala bogu, da se je zgodila," je po smuku vtise strnil Koštomaj.

Komentarjev 1
  • blueone 17:07 15.januar 2017.

    Bravo Ilka, kar tako naprej!