Šport > Zimski športi
23 ogledov

Žirija izgubila bitko z vetrom: tekma odpovedana

smučarski poleti vikersund kranjec
1/8
EPA
V Harrachovu so po urah bojevanja z naravo dokončno odpovedali tekmo v poletih. Megla in močni sunki vetra so bili preveč za tekmovalno žirijo, ki je po uri in pol čakanja in odpovedi poskusne serije letalce le poslala na toplo. V nedeljo bosta tako na sporedu dve tekmi - prva že zjutraj ob 9.00.

Tekma v vetrovno in vremensko vedno nepredvidljivem Harrachovu na češko-poljski meji je bila tudi letos žrtev narave. Potem, ko je žirija odpovedala poskusno serijo pred sobotno tekmo, je zaradi neugodnih razmer začela s prestavljanjem prve serije, ki bi se morala po prvotnih načrtih začeti ob 16. uri.

Prvo serijo so ob 16. uri prvič tudi uradno prestavili za 30 minut, na naslednjem sestanku pa še za dodatne pol ure. Žirija se je po novem sestala ob 17. uri, nato pa za 17.30 napovedala nov, zadnji sestanek, na katerem so dokončno odločili, da tekme ne bo.

Po novem jo bodo izvedli v nedeljo ob 9. uri zjutraj, popoldne pa bo sledila še ena preizkušnja. Slovenski skakalci so sicer uspešno prestali petkove kvalifikacije. Jaka Hvala je bil s skokom 203 metre in 196,5 točke celo najboljši med kvalifikanti, nastop pa so si zagotovili še Matjaž Pungertar, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Peter Prevc. Izpadel je zgolj Miran Zupančič.
















Svetovni pokal, Harrachov, posamična tekma, rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.