Šport > Zimski športi
45 ogledov

Zmaga Norveški, 300. kolajna Avstrijcev

norveška nordijska kombinacija soči Reuters
Reprezentanca Norveške je zmagala na ekipni tekmi v nordijski kombinaciji. V ciljem sprintu je imel Joergen Graabak več moči od Nemca Fabiana Riessleja.

Avstrijec Mario Stecher je boj za zlato izgubil že ob prihodu na snežni stadion, a je osvojil bron in s tem jubilejno 300. medaljo za Avstrijo na zimskih olimpijskih igrah.

Sama tekma je postregla z razburljivim finišem, kjer je izkušeni Stecher dolgo izkoriščal dober položaj v stezi, v ciljni ravnini pa se ni mogel pomeriti s tekmecema, ki sta med seboj odločila o zmagovalcu. Pred tem je vodilna trojica zanesljivo odločila, katere države bodo dobile medalje.

avstrija nordijska kombinacija soči | Avtor: Reuters Reuters

Nemci so bili na Krasnaji poljani v najboljšem položaju po skokih, a se nekoliko ušteli tudi pri maži za smuči, kar je bil razlog, da je Avstrijec Lukas Klapfer hitro nadoknadil sedem sekund zaostanka za olimpijskim prvakom na sradnji skakalnici Ericom Frenzlom. Tudi Norvežan Magnus Moan je že na uvodnih petih kilometrih izničil zaostanek 25 sekund in vodilna trojka ni popuščala do konca.

Nemci popravili napako, izenačeno do konca

Nemški serviserji so vmes popravili svojo napako in vse štiri menjave so praktično tekle skupaj do ciljnega sprinta in končnega razpleta. Graabak, na teh igrah že olimpijski prvak na veliki skakalnici, je Norvežanom pritekel zmago, saj je imel več moči od Riessleja. Četrta je bila Francija, na koncu je razlika znašala več kot minuto, ki se je po skokih tudi na tekaško tekmo podala kot četrta, a Francozi v uvodu niso našli priključka in praktično že takrat izpadli iz boja za medalje.

Olimpijske igre, Soči, nordijska kombinacija (M):

1. Norveška 47:13,5 (Magnus Hovdal Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog, Joergen Graabak)
2. Nemčija 47:13,8 (Eric Frenzel, Bjoern Kircheisen, Johannes Rydzek, Fabian Riessle)
3. Avstrija 47:16,9 (Lukas Klapfer, Christoph Bieler, Bernhard Gruber, Mario Stecher)
4. Francija 48:26,3
5. Japonska 48:30,6
6. ZDA 49:35,1
7. Češka 49:36,1
8. Italija 50:04,7
9. Rusija 52:49,8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.