Šport > Zimski športi
20 ogledov

Zmaga ostaja doma, Višnarjeva šesta

Višnar Lahti smučarski teki 1,55 km kilometra svetovni pokal EPA
Izmed četverice slovenskih tekačic na Norveškem je bila najboljša Katja Višnar, ki je bila šesta.

Po odličnem uspehu in drugem mestu na sprintu v Lahtiju je bila Katja Višnar tudi v norveškem Drammnu v igri za kolajno. Po odličnem nastopu v kvalifikacijah se je prebila vse do finala, kjer so ji nasproti stale tri domačinke Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla in Ingvild Flugstad Østberg, Švedinja Stina Nilsson in Finka Krista Lähteenmäki. Slovenka je bila vse od začetka v ozadju in je na koncu osvojila šesto mesto. Zmagala je Norvežanka Fallova pred rojakinjo Bjørgenovo in Švedinjo Nilssonovo. 

Edina slovenska polfinalistka se je za mesto v finalu sprinta potegovala v drugi polfinalni skupini. Srebrna sprinterka na tekmi v Lahtiju se je kmalu po startu zapletla z Norvežanko Kathrin Olsem Harsem in nekoliko zaostala. Do cilja ji je uspelo ujeti najhitrejše in kljub tretjemu mestu se je prebila med najboljših šest, saj je bila najhitrejša med poraženkami.

Dve izpadli v četrtfinalu, ena v kvalifikacijah

Najhitrejša v kvalifikacijah je bila domačinka Ingvild Flugstad Østberg pred rojakinjo Marit Bjørgen in najboljšo Slovenko Katjo Višnar. V finalnih bojih najboljše trideseterice sta nastopili tudi Vesna Fabjan s 23. in Alenka Čebašek s 26. časom kvalifikacij. Barbara Jezeršek je bila s 44. časom kvalifikacij za izločilne boje prepočasna. 

Najboljši slovenski sprinterki Katja Višnar in Vesna Fabjan sta skupaj nastopili v zadnji četrtfinalni skupini. Višnarjeva se je z drugim mestom prebila v polfinale, medtem ko je bronasti olimpijki Fabjanovi spodletelo, saj je bila v skupini zadnja.

 Alenka Čebašek je nastopila v tretji četrtfinalni skupini in po zaslugi padca ob samem začetku teka osvojila zadnje mesto med šesterico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.