Šport > Zimski športi
9 ogledov

Zmagal Bardal, Kranjec tik pod stopničkami

Wisla Poljska skoki EPA
Norvežan Anders Bardal (264,4 točke) je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v Wisli. Drugi je bil Nemec Richard Freitag (252,2), tretji pa še en Norvežan, Rune Velta (251). Tik za stopničkami je na Poljskem končal Robert Kranjec (246,4), ki sta mu uspela dva dobra skoka in je v finalu s šestega napredoval na četrto mesto.

Poleg Roberta Kranjca, ki je z današnjim četrtim mestom dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na tekmah svetovnega pokala to zimo, so v finalu v izjemno spremenljivih razmerah nastopili še trije slovenski skakalci. Vsi trije so svoje uvrstitve po polovici tekme poslabšali; Jaka Hvala (227,6 točke) je tekmo končal na 20. mestu, Peter Prevc (216,7) je bil 26., Matjaž Pungertar (200,3) pa 30. Že po prvi seriji je z 31. mestom za las brez finalnega nastopa ostal Jernej Damjan, brez točk pa je svoj prvenec v svetovnem pokalu končal tudi Anže Semenič, ki je bil danes 40.

Slovenska vrsta se je pod vodstvom glavnega trenerja Gorana Janusa že danes zvečer takoj po tekmi odpravila na pot proti naslednji postojanki svetovnega pokala, ki bo v Zakopanah. "Vesel in zadovoljen sem glede Roberta in mu seveda čestitam. Uspela sta mu dva dobra skoka in četrto mesto je odličen rezultat. Sicer pa so imeli danes fantje kar nekaj težav s samimi skoki, pa tudi vreme jim ni bilo najbolj naklonjeno," je po tekmi povedal Janus in še enkrat pohvalil Kranjca: "Že na novoletni turneji je nakazoval, da gredo stvari na bolje, da napreduje. Upam, da bo tako tudi ostalo."

Kranjec je po svoji najboljši uvrstitvi v sezoni dejal: "Zelo sem zadovoljen. Upam, da bom na naslednjih tekmah rezultat še nadgradil. Čutim, da imam še rezerve."

Kranjcu je danes manj kot pet točk zmanjkalo do stopničk. Na najvišjo se je prvič v sezoni, sicer pa petič v karieri na tekmah svetovnega pokala povzpel Anders Bardal, ki je z današnjo zmago v skupnem seštevku pokala prišel na drugo mesto.

Schlierenzauer lovi Nykänena

Na tekmi ni nastopil vodilni v svetovnem pokalu Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je po drugi zaporedni zmagi na novoletni turneji štirih skakalnic zbolel in današnji nastop zaradi bolečin v mišicah in povišane telesne temperature izpustil. Tekma se za avstrijski tabor ni najbolje končala, saj se nobenemu skakalcu rdeče-bele vrste prvič po okoli šestih letih ni uspelo prebiti med najboljšo deseterico.

Schlierenzauerjev lov na rekordni zbir zmag legendarnega Finca Mattija Nykänena pa bo moral še malo počakati - Tirolec po Bischofshofnu s 45 zmagami le še za eno zaostaja za Fincem. Schlierenzauer, ki je pred dnevi dopolnil 23 let, upa, da bo lahko nastopil že konec tedna, ko se bo karavana svetovnega pokala preselila v Zakopane.

Schlierenzauer ima na prvem mestu v pokalu 808 točk, Bardal na drugem mestu 575, tretji je Nemec Severin Freund, ki je zbral 556 točk. Najboljši Slovenec to zimo z 11. mestom v skupni razvrstitvi ostaja Hvala (269 točk), Prevc (254) je po današnjem 26. mestu s skupno 12. zdrsnil na 14. mesto, Kranjec (120) pa se je povzpel na 23. Točke v svetovnem pokalu sta to zimo osvojila še Jurij Tepeš (80), ki je 28., ter Pungertar (10), ki je skupno 49.

Svetovni pokal se bo konec tedna - s tekmama v petek in soboto - nadaljeval v Zakopanah, slovenski ekipi pa se bo pridružil še Tepeš.

Svetovni pokal, Wisla, posamično, rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.