Šport
23 ogledov

Zimzeleni Jagr prekinil niz zmag Kingsov

Jaromir Jagr in Travis Zajac Reuters
Razigrani Kingsi so se morali tokrat v Staples centru zadovoljiti zgolj s točko, drugo jim je odnesel vrag.

New Jersey Devils so se zadnja dva dneva mudili v Los Angelesu in se v dveh tekmah veselili prav toliko zmag. Po Anaheimu so tokrat, prav tako po podaljšku, z 2:1 premagali še Kralje Anžeta Kopitarja. S tem so se jim vsaj nekoliko oddolžili za poraz, ki so jim ga ti prizadejali na turneji po zahodni obali.

Tekmo je točno po polovici petminutnega podaljška odločil Jaromir Jagr, ki je kljub 41-letom še vedno v izjemni formi in je tudi prvi strelec Devilsov. Domače je v obup spravljal tudi vratar Cory Schneider, ki je zbral 35 obramb. Edini zadetek domačih je po podaji Anžeta Kopitarja dosegel Justin Williams.

Jagr zdaj deveti na večni lestvici

Jagr je z zadetkom izenačil 690 zadetkov Maria Lemieuxa in je tako deveti na lestvici najboljših vseh časov. Povišal je tudi svoj rekord v golih v podaljšku na 18 in izenačil še en rekord. Tako Jagr kot Gordie 'Mr Hockey' Howe imata 121 zadetkov, ki so odločili srečanje. Zmaga je bila pomembna tudi za vratarja Schneiderja, ki je tako prišel šele do druge letošnje zmage, vse preostale so namreč Devilsi dosegli, ko je bil v vratih legendarni Martin Brodeur

Na tekmi v Dallasu je domače v obup spravljal vratar New York Rangers Henrik Lunqvist. Ta je zbral 43 obramb, od tega kar 23 v prvi tretjini, in tako močno pripomogel k zmagi gostov s 3:2. Uspešno pa se je po poškodbi vrnil napadalec Chicaga Marian Hossa. Da je poškodba preteklos je v Winnipegu potrdil z golom in asistenco ob zmagi gostov.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : St Louis Blues 2:3*

Toronto Maple Leafs : Nashville Predators 2:4

Philadelphia Flyers: Buffalo Sabres 4:1

Detroit Red Wings : Carolina Hurricane 4:3

Winnipeg Jets : Chicago Blackhawks 3:6

Dallas Stars : NY Rangers 2:3

Phoenix Coyotes : Colorado Avalanche 3:4*

Edmonton Oilers : Florida Panthers 4:1

San Jose Sharks : Tampa Bay Lightning 5:1

Los Angeles Kings : New Jersey Devils 1:2*

Kopitar asistenca pri zadetku

*-zmaga po podaljšku ali streljanju kazenskih strelov

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.