Šport
33 ogledov

Živela, damska Planica

smučarske skakalke tiskovna vtič požun Boštjan Tacol
Ljubno. Prihajajoči konec tedna bo gostilo premierni tekmi ženskega svetovnega pokala.

Še nikdar nobena slovenska skakalnica ni gostila ženskih tekem svetovnega pokala. Sodobna naprava na Ljubnem, kjer so skakali že pred drugo svetovno vojno, se je v zadnjih letih kalila na tekmah celinskega pokala. Zdaj je pripravljena na korak naprej. Kot so pred tedni dejali prireditelji – Ljubno želi v prihodnje postati ženska Planica.

Šesterica orlic

"Nacionalnega paketa ne bomo izkoristili, saj večjega števila tekmovalk nimamo. Zaradi starostne omejitve ne morejo nastopiti mlajše tekmovalke na čelu z Emo Klinec. Imamo tudi dve poškodovani dekleti, ki bi tvorili ogrodje ekipe. Več tekmovalk na nivoju svetovnega pokala nimamo," je sestavo reprezentance za domači preizkušnji razkril glavni trener reprezentance Matjaž Triplat, ki bo na zaletišče poslal šesterico deklet – Majo Vtič, Špelo Rogelj, Uršo Bogataj, Anjo Tepeš, Manjo Pograjc in Katjo Požun, ki je Sloveniji pretekli konec tedna v avstrijskem Hinzenbachu s tretjim mestom priskakala prve stopničke v zgodovini. Zagorjanka, ki je v skupnem seštevku na visokem četrtem mestu, je v Kranju postala tudi nova državna prvakinja (104,5 metra/100,5metra; 238).


V konkurenci osmih deklet je srebro osvojila Maja Vtič, bronasta pa je bila Urša Bogataj. Številni so veliko pričakovali tudi od Eme Klinec, a mlada obetavna skakalka SSK Alpina tokrat ni uspela ugnati izkušenejših starejših skakalk. Peta je bila Špela Rogelj, šesta Anja Tepeš, sedma Manja Pograjc in osma Agata Stare. "Potrdila sem dobro formo. Prvi skok je bil kar v redu, drugi pa je bil že boljši," je menila nova državna prvakinja. Branilke naslova Eve Logar zaradi poškodbe ni bilo na startu.

GostoLjubno

Vstopnice za tekmi svetovnega pokala je mogoče kupiti tako na prizorišču kot v gostilni Planinka na Ljubnem. Za oba dneva skupaj – poskusni seriji se začneta ob 12:30, prvi ob 13:45 – stanejo po pet evrov. Organizatorji, ki pričakujejo vsak dan med dva tisoč in tri tisoč gledalcev, sporočajo, da so še posebej dobrodošle družine, otroci do 14. leta imajo brezplačen vstop. Dogajanje bodo še popestrile maskote in balon. Obiskovalcem bosta na voljo ogrevan šotor in gostinska ponudba, alkoholnih pijač pa v času tekmovanja ne bodo prodajali. Možno bo tudi fotografiranje s tekmovalkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.