Šport
8912 ogledov

Olimpijska prvakinja hudo zbolela, njeno življenje visi na nitki

Mary Lou Retten Profimedia
Nekdanja vrhunska športnica in dobitnica petih olimpijskih medalj ne more dihati brez pomoči aparatov.

Nekdanja olimpijska prvakinja v športni gimnastiki Mary Lou Retton je že teden dni na intenzivni negi in se "bori za svoje življenje", je javnost obvestila njena hči McKenna Kelley. Ta je prek družbenih omrežij sporočila, da je njena mama zbolela za "zelo redko obliko pljučnice" in da njeno življenje že nekaj dni visi na nitki.

Družina se je zdaj znašla v hudi finančni stiski, saj 55-letna nekdanja športna ikona nima urejenega zdravstvenega zavarovanja. Ker so stroški zdravljenja v samo nekaj dneh poleteli v nebo, se je hči za pomoč obrnila na javnost.

"Iz spoštovanja do njene zasebnosti ne bom razkrivala podrobnosti, bom pa razkrila, da nima zavarovanja. Prosimo vas, če lahko pomagate na katerikoli način; 1. z molitivjo ali 2. finančno pomočjo, da bomo lažje poravnali bolnišnični račun," je zapisala hči legendarne telovadke, ki je bila leta 1984 okronana za ameriško športnico leta.

Mary Lou Retton | Avtor: Profimedia Profimedia

Rettonova (55) je bila ena največjih atrakcij poletnih olimpijskih iger leta 1984 v Los Angelesu, kjer je osvojila pet odličij, vključno z zlato medaljo v mnogoboju. Po koncu aktivne športne kariere se je pogosto pojavljala v medijih in nastopila v številnih filmih ter televizijskih oddajah.

Leta 1997 je postala članica gimnastične hiše slavnih, tri leta kasneje pa so jo kot prvo žensko sprejeli v športno hišo slavnih v Houstonu. Nekaj časa je bila aktivna tudi na političnem parketu kot članica predsedniškega sveta za šport in telesno pripravljenost v administraciji nekdanjega ameriškega predsednika Georgea W. Busha.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Idioti 16:34 12.oktober 2023.

    Huda oblika pljučnice se z drugimi besedami imenuje COVID ! Anticepilka noče priznati življenske zmote ! Glih tko k moja prijateljica , saj ni nič, saj ni nič , ko pa ni mogla več dihat je pa v bolnici po ...prikaži večpo 3 dan podlegla !

  • Pierre 18:36 11.oktober 2023.

    Sic transit gloria mundi...

  • Ender3 17:43 11.oktober 2023.

    To, kar ni znano ali je redko je, atipično. Branko je imel srečo in jo v stoje prebolel. Darovalca, ki mu je namenil pljunek pa, še vedno iščejo..Olimkinji pa vso srečo in🙏🙏.