Šport
57 ogledov

Življenjska priložnost za Fabjana

Miran Fabjan zatrjuje, da je v odlični formi. V dodanem videu si lahko ogledate Žurnal24 main
Eden od najbolj prepoznavnih obrazov slovenskega borilnega športa Miran Fabjan je pred novim velikim izzivom v svoji karieri. V nedeljo ga na Nizozemskem čaka borba proti izkušenemu Semu Braanu. "Če zmagam to borbo, potem sem zraven."

Miran Fabjan si je z odličnimi predstavami v ringu WFC pridobil številne oboževalce v deželici na sončni strani Alp. A ker dober glas seže v deveto vas, so borca iz Branika pri Novi Gorici zelo hitro opazili tudi izven meja Slovenije. Po nekaj borbah v Trstu ga v nedeljo čaka borba v meki borilnih veščin – na Nizozemskem. Fabjan se bo boril proti izkušenemu 32-letnemu Semu Braanu. Zmaga bi mu prinesla veliko, zelo veliko. "Sem v življenjski formi in verjamem, da bom to tudi dokazal. Če zmagam to borbo, potem sem zraven," je za zurnal24.si dejal Fabjan in se dopolnil: "V primeru zmage so mi obljubili Artema Levina in priložnost za napad na naslov It's Showtime, toda to ni potrjeno. V vsakem primeru bom postal borec It's Showtimea. Vse pa je odvisno od mene. Če zmagam to borbo, potem ne potrebujem več poznanstev, potem sem tam, kjer so najboljši borci in bo samo še od mene odvisno, ali bom najboljši borec ali ne bom. Ne bom potreboval nikogar, da me nekam porine, ampak bom moral le zmagovati."

Slovenski "Rocky" v deželo tulipanov in številnih mlinov na veter odhaja v življenjski formi: "Kondicijsko sem pripravljen najbolje v karieri. Forma je taka, kot še ni bila nikoli. Če izgubim borbo, potem ni izgovorov. Sicer jih ni bilo še nikoli, ampak tokrat pa še posebej, saj sem v najboljši formi. Priprave sem opravil 'v nulo'. Brez poškodbe."

Braan je v Sloveniji poznan le ožjemu krogu ljubiteljev borilnih veščin, a kot nam je zatrdil Fabjan, gre za izjemnega borca. "Sem Braan je v moji kategoriji (srednja kategorija, op. a.) rangiran kot deveti borec na svetu (vir: liverkick.com, op. a.). Za primerjavo naj povem, da je Aleksander Stetcurenko (borec, ki je Fabjanu zadal zadnji poraz, op. a.) na osmem mestu, tako da nam to veliko pove o njegovi kakovosti. Zmagal je prvi It's Showtime resničnostni šov, ko je bila nagrada sto tisoč ameriških dolarjev," je Fabjan začel s številkami, nato pa še razkril glavne značilnosti svojega nasprotnika: "Je nekoliko starejši od mene, toda fant se ne ustavlja. Marca je zmagal na svetovnem prvenstvu Wako Pro. Vsako njegovo borbo, ki jo gledaš, je boljši. Vseskozi rine naprej. Se ne ustavlja in se ne umika nazaj. Tehnično lahko rečem, da je grd, ne slab. Ko prvič gledaš njegovo borbo, rečeš, da to ni nič. Potem pa vidiš, da s svojo agresivnostjo in kondicijsko pripravljenostjo skrije svojo tehniko. Pravzaprav nima slabe tehnike, ampak ima nek svoj stil."

"Ko sem prvič gledal njegovo borbo, sem mislil, da ga bom nokavtiral. Ko sem desetkrat gledal njegove borbe, sem rekel: 'O, p****! Ta fant bo delal, tudi če ga povozim z vlakom.'," je v svojem slogu še pripomnil Fabjan: "Boril se je s številnimi odličnimi borci in nekaj borb je izgubil, a jih je nekaj tudi dobil. Že sedem let se bori na vrhunski ravni." A vsak borec ima šibke točke, tudi Sem Braan: "Pada na močne serije boksa. Sicer pusti, da dobiva udarce, ampak tudi vrača oziroma vedno vrača več, kot dobi. Najina stila sta tri runde klanja, saj nimava navade, da hodiva nazaj."

Braan ima v statistiki 66 dvobojev, 49 zmag in 15 porazov. V oko nam je padel podatek, da je z nokavtom dosegel le 12 zmag. "Nima moči za nokavt in jih tudi ni veliko dosegel, čeprav ima nekaj nevarnih udarcev, na katere pa smo se dobro pripravili, tako da mislim, da nevarnosti za nokavt ni. Edino njegov ritem je nevaren, saj te Sem z njim ubije. Z visokim ritmom zmaguje borbe. Jaz česa podobnega še nisem videl."

"Na Nizozemskem bom težko zmagal na točke. Ciljam vsaj na nockdown, če bo bog dal, potem pa bo nokavt. Vseskozi tudi treniram nokavt udarce," je Fabjan razkril svojo željo, sicer pa razmišlja, da bi Braanu v prvi rundi prepustil pobudo, nato pa "bi se v drugi in tretji rundi stepel z njim 'na mrtvo', da vidimo, kdo je boljši".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.