Šport
2 ogledov

Zlata lisica bo

pohorje_zlata_lisica_bobo_01 Žurnal24 main
Snežna kontrola Mednarodne smučarske zveze (FIS) je v četrtek pod Pohorjem ugotovila, da je za 46. Zlato lisico, žensko tekmo v alpskem smučanju, dovolj snega.

Kontrolor Filip Gartner je za izvedbo tekmovanja dokončno prižgal zeleno luč.

"Snega je dovolj! Direktorju ženskega svetovnega pokala Atleju Skaardalu bom sporočil, da je snežna podlaga na progi pod Pohorjem primerna za izvedbo tekmovanja. Po vsej dolžini je okrog 40 centimetrov snega, ki je že tudi dobro prepariran. Sicer pa sem v zadnjih desetih dneh tukaj vsak dan smučal in se prepričal, da letos težav s snegom v Mariboru ni. V prihodnjih dneh bodo organizatorji progo še dokončno utrdili, pri čemer tudi ne bi smelo biti težav, saj je za prihodnji teden napovedano bolj mrzlo vreme. Zima šele prihaja," je dejal Filip Gartner, snežni kontrolor FIS, ki si je progo ogledal v družbi vodje tekmovanja 46. Zlate lisice Gorazda Bedrača ter ob tem preizkusil debelino in kakovost snega tudi z vrtalnim strojem.

"Zdaj se bomo potrudili, da progo tako utrdimo, da bodo tudi smučarke z višjimi startnimi številkami imele možnosti za dober rezultat. Glede na trenutno vremensko situacijo in napoved bomo progo v spodnjem delu, od Trikotne jase do doline, zaprli v ponedeljek, celotno pa v torek," pa je povedal Bedrač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.