Šport
33 ogledov

Zlata lisica: če ni tekme, težko plus

Žurnal24 main
Navijači so jo težko čakali, a je bila narava močnejša. Precej vprašanj se postavlja po odpovedi dveh tekem pohorske Zlate lisice. Nekaj jih je za zurnal24.si skušal razjasniti tiskovni predstavnik Uroš Mencinger.
VSTOPNICE - DENAR BO VRNJEN
"Z računovodsko službo se moramo dogovoriti, kje točno bodo gledalci lahko dobili vrnjen denar za vstopnice. Obvestilo bomo predvidoma objavili v ponedeljek. Kdor jih je kupil prek Eventima, bo denar tako ali tako dobil tam. Ostalim seveda denarja ne bomo vračali pod Pohorjem, ga pa bodo seveda dobili nazaj." je obljubil Mencinger.

V soboto so organizatorji sicer dejali, da lahko karte ali veljajo za nedeljo ali gledalci dobijo povrnjen denar.

"Ko je bila januarja snežna kontrola, je bila proga v takšnem stanju, da verjetno na Zlati lisici še nikoli nismo imeli toliko snega. Bilo je 70 cm pripravljenega, prepariranega snega. Nato pa se je začelo ..." nam je pojasnil tiskovni predstavnik Zlate lisice Uroš Mencinger in obrazložil, zakaj se tekmi nista preselili denimo v Kranjsko Goro.

"Prestavitev v Kranjsko Goro ni prišla v poštev, ker se takšna zadeva ne more prestaviti iz danes na jutri. Ko smo po kontroli dobili zeleno luč, so vse aktivnosti stekle s polno paro. S televizije so prvi v Maribor prišli že tretjega januarja. Televizije ne moreš kar tako prestaviti - brez televizije pa tekme za svetovni pokal ni. Še tri dni pred tekmovanjem smo bili prepričani o uspehu. Premagala nas je višja sila," je dejal Mencinger.

Kako pa je/bo s stanjem na tekočem računu, še ni povsem jasno, saj prireditelje čakajo še usklajevanja s pokrovitelji, je pojasnil Mencinger: "Težko je imeti pozitivno stanje, če nimaš tekme ... Vsemu navkljub smo v soboto uspeli izvesti prenos, bili so sponzorji, odmevnost. To je stvar pogovorov, ki sledijo. Ne le na zavarovalnici, predvsem glede sponzorskih pogodb. Z zavarovalnico se bomo točno dogovorili v ponedeljek, ko bo jasnih več stvari."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.