Šport
24 ogledov

Zlatan: "Z veseljem bi ji ga zabil"

Zlatan Ljubijankič (na sredini) je v majici slovenske nogometne reprezentance de Žurnal24 main
Strelec z Wembleyja, Zlatan Ljubijankič, bi rade volje spet zadel proti Angliji. "Vedno sem sanjal, da bi zaigral na takšnem turnirju. Zdaj bomo ta občutek spoznali v živo," pravi igralec Genta.

"Seveda bi bil vesel, če bi še kdaj zabil gol proti tako veliki reprezentanci, kot je Anglija," se proti tretjemu nasprotniku na letošnjem svetovnem prvenstvu (SP) obrača Zlatan Ljubijankič. Napadalec belgijskega Genta je bil edini slovenski strelec na prijateljski tekmi na slovitem Wembleyju septembra lani, ko so naši proti varovancem Fabia Capella izgubili z 1:2.

Seveda bi bil vesel, če bi še kdaj zabil gol proti tako veliki reprezentanci, kot je Anglija.
Zlatan Ljubijankić
Vedno je sanjal SP
"Vedno sem spremljal velika tekmovanja, kot sta evropsko in svetovno prvenstvo. In seveda sem vedno sanjal, da bi zaigral na takšnem turnirju. Zdaj bomo ta občutek spoznali v živo," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) povedal Ljubijankič, ki se te dni – namesto da bi poležaval na plaži – z reprezentančnimi soigralci poti na pripravah v italijanskem Brunicu.
"Vsi smo se zavedali, da nas po koncu sezone ne bo čakal dopust, ampak za nastop na takšnem tekmovanju se izplača potrpeti," občutke celotne ekipe sporoča 26-letni ljubljanski napadalec, ki je za Slovenijo na 16 tekmah zabil štiri zadetke.

Boj za minute
Ob Zlatku Dediču in Milivoju Novakoviču ima Ljubijankič trenutno status jokerja s klopi. "V čast mi je biti del te zgodbe in se bojevati z drugimi napadalci za minute na igrišču," o vlogi rezervista pove nekdanji nogometaš Domžal.

Slovenci zdaj 25.
Slovenska reprezentanca je na najnovejši lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) glede na uvrstitev pred enim mesecem izgubila dve mesti in je po novem 25. moštvo na svetu. Na vrhu Fifine lestvice so Brazilci pred Španci in Portugalci. Tekmeci Slovenije na bližnjem mundialu Angleži so osmi, reprezentanca ZDA je na 14. mestu, Alžirija pa je pridobila eno mesto in je po novem na 30. mestu.

Nova Zelandija, s katero se bo Slovenija pomerila na prijateljski tekmi 4. junija v mariborskem Ljudskem vrtu, je trenutno na 78. mestu lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.