Šport
15 ogledov

Zlato Avstrijcem, Slovenija šesta

SP v smučarskih skokih na srednji napravi (ekipno)
1/8
Žurnal24 main
Prvo ekipno tekmo smučarjev skakalcev na SP v nordijskem smučanju so dobili Avstrijci pred Norvežani in Nemci. Slovenija je tekmo zaključila na šestem mestu.

Avstrijski smučarski skakalci Gregor Schlierenzauer, Martin Koch, Andreas Kofler in Thomas Morgenstern (1025,5 točke) so v Oslu pričakovano in prepričljivo osvojili naslov svetovnih prvakov na srednji napravi. Srebrnega odličja so se tokrat razveselili Norvežani (1000,5), ki so nastopili v postavi Anders Jacobsen, Björn Einar Romören, Anders Bardal in Tom Hilde. Bron so kljub padcu Severina Freunda osvojili Nemci (968,2), pri katerih se bodo poleg Freunda z bronom okitili še Michaela Uhrmann in Neumayer ter zdaj že veteran Martin Schmitt. Na četrtem mestu so brez odličja, ki so ga kar odkrito in pričakovali, ostali Poljaki.

Skakalci se bodo sedaj preselili na veliko napravo, kjer bodo v sredo na sporedu kvalifikacije za četrtkovo posamično tekmo.

Slovenci so v zasedbi Mitja Mežnar, Jernej Damjan, Robert Kranjec in Peter Prevc izpolnili začrtan cilj in z 924,2 točke zasedli šesto mesto. Tekma na srednji napravi je bila nazadnje na sporedu svetovnih prvenstev pred šestimi leti v Oberstdorfu, ko so Jernej Damjan, Primož Peterka, Jure Bogataj in Rok Benkovič osvojili bronasto odličje.

Z nastopi svojih varovancev je bil zelo zadovoljen glavni trener Matjaž Zupan. "Zagotovo smo danes naredili en velik premik naprej. Moram čestitati fantom, da so kljub temu, da jim te dni ni šlo najboljše, zadržali nek ekipni duh in ga na današnji tekmi znali unovčiti," je uvodoma dejal slovenski selektor in dodal: "Videli smo tudi, da so se fantje iz skoka v skok bolj prebujali in delali boljše skoke, takšne, ki jih znajo, in na koncu smo lahko s šestim mestom več kot zadovoljni. Po treh tekmovalcih smo bili celo zelo blizu petega, a mislim, da je končno šesto mesto več, kot smo si še včeraj upali pričakovati."

Smučarski skoki, končni vrstni red ekipne tekme na srednji napravi:
1. Avstrija 1025,5 točke;
2. Norveška 1000,5;
3. Nemčija 968,2;
4. Poljska 953;
5. Japonska 931,1;
6. Slovenija 924,2;
Mežnar (95 m, 100,5); Damjan (94,5, 99); Kranjec (101, 100); Prevc (99, 99,5)
7. Češka 917,9;
8. Finska 900,5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.