Šport
9 ogledov

Zlato bo delila med sirote

Kirsty Coventry pozira s svojo zlato olimpijsko kolajno. Žurnal24 main
Zimbabvejska plavalka Kirsty Coventry bo del denarne nagrade, ki jo je dobila od kontroverznega predsednika Mugabeja za olimpijsko odličje, namenila dobrodelnim organizacijam.

Olimpijska prvakinja Kirsty Coventry bo del denarja, ki ga je dobila od zimbabvejskega predsednika Roberta Mugabeja, namenila v dobrodelne namene. Zimbabvejska plavalka je na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila štiri kolajne, Mugabe pa je olimpijcem podaril kar 148.000 dolarjev, čeprav se njegova država spopada s hudo revščino. Zimbabvejski državni časopis The Herald tako poroča, da je olimpijka Coventryjeva del Mugabejevega darila v višini 100.000 ameriških dolarjev namenila dobrodelnim organizacijam. Med temi bo del donacije šel v roke organizacijam, ki skrbijo za starostnike in obolele za rakom, saj sta prav njena stara starša umrla zaradi raka.

Po olimpijskih uspehih športnikov te države v Pekingu je Mugabe velikodušno odvezal državni mošnjiček in minuli mesec nacionalni olimpijski reprezentanci nakazal skupno 148.000 dolarjev, kljub opozorilom mednarodnih človekoljubnih organizacij o hudi revščini in lakoti, ki ogroža več kot polovico prebivalstva te revne afriške države. Plavalka je predsednico zimbabvejske plavalne zveze Kathy Lobb prosila, naj časnikarjem ne razkrije, koliko denarja je namenila v dobrodelne namene. Coventryjeva je v Pekingu Zimbabveju priplavala eno zlato olimpijsko medaljo in tri srebrne kolajne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.