Šport
22 ogledov

Zlato za Björgnovo, Barbara 20.

Barbara Jezeršek (desno) je bila tokrat edina slovenska predstavnica. (Foto: Anž Anže Petkovšek
Marit Bjoergen je na nordijskem SP v Oslu osvojila drugo zlato, tokrat v disciplini dvojno zasledovanje. Druga je bila Justyna Kowalczyk, tretja pa Therese Johaug. Edina Slovenka Barbara Jezeršek je bila 20.

V gosti megli, ki prekriva Oslo, je Marit Björgen v dvojnem zasledovanju na 15 kilometrov osvojila nov naslov svetovne prvakinje na 48. svetovnem prvenstvu. Srebra se veseli Poljakinja Justyna Kowalczyk, brona pa še ena domačinka Therese Johaug. Barbara Jezeršek je osvojila 32. mesto.

Barbara je odtekla odlično, predvsem v prosti tehniki. Po enomesečni 'krizi' je znova našla svoj ritem, postavila je enajsti čas drugega dela v prosti tehniki, kar mislim, da je odlično. Tudi smuči so bile vrhunsko pripravljene, tako da smo zelo zadovoljni s tekmo. Ta uvrstitev je tudi dobra napoved za 30 kilometrov v prosti tehniki, morda tudi za štafeto.
Marko Gracer, vodja ekipe

Najboljše s tekme, ki je bila sestavljena iz teka v klasiki in teka v prosti tehniki, so bile v ospredju skozi celotno tekmo. Ob menjavi smuči in tehnike teka so imele pol minute naskoka pred najbližjo zasledovalko Finko Aino Kaiso Saarinen. To razmerje se ni spremenilo niti do konca, tako da so bile medalje praktično podeljene že nekaj kilometrov pred ciljem. 30-letna Björgnova je skupno 11. kolajno na svetovnih prvenstvih, 6. zlato, skovala, ko je kakšen kilometer pred ciljem silovito pospešila in se otresla Poljakinje in rojakinje za njo. Do cilja je Kowalczykova strla nato še Johaugovo in končni vrstni red je bil znan.

Zelo dobro se je odrezala edina Slovenka na startu Barbara Jezeršek. Po pričakovanju je tekla slabše v klasičnem delu, ko je ob menjavi smuči zasedala 32. mesto, v drugi polovici proge pa je nato pospešila in prišla do zelo dobrega 20. mesta na koncu. To je seveda njen najboljši rezultat na članskih svetovnih prvenstvih do sedaj.

Nemški nordijski kombinatorec Eric Frenzel je zmagovalec posamične preizkušnje na svetovnem prvenstvu v Oslu. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Tino Edelmann, tretji pa je bil Avstrijec Felix Gottwald. Najboljši Slovenec je bil Marjan Jelenko na 27. mestu, Mitja Oranič je bil 36., Gašper Berlot 37., Jože Klemenčič pa 54.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.