Šport
16 ogledov

Zlato ZDA, Slovenci peti

inline_slo_ces1_klansek Žurnal24 main
Slovenska inline hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v švedskem Karlstadu, potem ko je z 9:5 premagala Finsko osvojila končno peto mesto. Zlato v ameriške roke.

V švedskem Karlstadu se je s finalno tekmo končalo svetovno prvenstvo v inline hokeju. Najboljši so bili Američani, ki so v boju za zlato premagali Češko s 4:3. Bron je pripadel gostiteljem Švedom, potem ko so v malem finalu ugnali Kanado s 6:5. Slovenija je SP končala na petem mestu.

ZDA so na prvenstvu prvič po letu 2006 spet osvojile zlato medaljo. V zadnjih treh izvedbah so bili najboljši Švedi, ki pa so tokrat na domačih tleh osvojili le bron. Skupno je letošnji naslov že peti za Američane v zgodovini SP v hokeju na rolerjih. Češka je z lanskega šestega mesta napredovala do srebra, kar je za to državo prva medalja po letu 2001.

Za gostitelje Švede je bila bronasta kolajna, sicer že njihova deveta zaporedna medalja na SP, majhna tolažba po spodrsljaju v polfinalu, kjer so tesno klonili proti Čehom. Tesno je bilo tudi v malem finalu, saj so Švedi le za gol ugnali Kanadčane.

Slovenija je ponovila lanski dosežek in SP končala na petem mestu, potem ko je v četrtfinalu izgubila s Češko z 2:7, v tekmi za peto mesto pa premagala Finsko z 9:5. Slovenske barve so na švedskem branili Matevž Erman, Luka Gračnar, Žiga Jeglič, Denis Kadič, Matic Kralj, Gašper Krošelj, Jan Loboda, Marjan Manfreda, Rok Nahtigal, Ken Ograjenšek, Sašo Rajsar, Robert Sabolič, Rok Tičar, Domen Vedlin in Dejan Žemva, vodil pa jih je trener Rok Rojšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.