Šport
18 ogledov

Zlatorog bo ta konec tedna gostil prvake

Po reprezentančnem premoru so igralci Noke Serdarušiča šokantno izgubili. (Foto: Žurnal24 main
V celjskem rokometnem hramu se konec tedna obeta nov spektakel, v dvorano Zlatorog prihaja aktualni prvak Lige prvakov – nemški Kiel.
Dvoboj četrtega kroga v skupini A se bo v nedeljo, 17. oktobra, začel ob 18.30.
V zadnjih dneh domačo rokometno sceno pretresajo odstopi generalnega sekretarja Rokometne zveze Slovenije (RZS) Tomaža Jeršiča, direktorja moških reprezentanc Romana Pungartnika in selektorja moške izbrane vrste Zvonimirja Serdarušića, prav vsi "akterji nekoliko čudne rokometne zgodbe" pa so povezani z delovanjem celjskega kluba. Ta je po sijajnem mednarodnem začetku in izjemno prepričljivi predstavi proti poljskemu prvaku Vive Targi Kielce doživel "streznitev" v obračunih z nemškim Rhein-Neckar Löwnom in Barcelono, malo možnosti za uspeh pa ima tudi na nedeljskem obračunu.

Kiel, ki je v minuli sezoni osvojil vse možne lovorike na domačem in mednarodnem prizorišču, je na dosedanjih treh tekmah v Ligi prvakov dosegel dve zmagi (Chambery in Vive Targi Kielce) in neodločen izid (Barcelona), v domačem prvenstvu pa je na drugem mestu, takoj za berlinskim Füchsejem. V generalki za nedeljski obračun v Zlatorogu je v gosteh "odpihnil" še enega nemškega predstavnika v Ligi prvakov Flensburg-Handewitt (37:31), medtem ko se je celjska ekipa izognila obračunu z vodilnim Gorenjem in ga prestavila na sredino novembra.

"Zadnja tekma v Barceloni je bila veliko razočaranje tako za igralce kot gledalce. Če bi izgubili z igro, ki smo jo sposobni prikazati, potem ne bi bi bilo tolikšnega razočaranja med našimi privrženci," je dejal Serdarušić, ki ga v nedeljo čaka obračun s Kielom, kjer je deloval od leta 1993 do 2008 in ga dobesedno izstrelil med rokometne zvezde. "Z nekaterimi igralci sem še vedno v prijateljskih odnosih in se občasno slišim, zgodba s klubom pa je zame končana," je v zvezi s tem dejal Serdarušić, o bližnji tekmi v Zlatorogu pa je povedal: "O moči Kiela ni treba izgubljati besed. Igra čvrsto v obrambi, hitro in učinkovito v napadu, na vsakem igralnem položaju ima vrhunske igralce. Naša naloga je, da se mu zoperstavimo z agresivno obrambo in strpnim napadom, predvsem pa ne smemo zapravljati stoodstotnih priložnosti in delati tehničnih napak. Na zadnji tekmi v Barceloni smo jih naredili kar 20, od tega smo osem žog zapravili v prvih sekundah napada. Če se bo to ponovilo na nedeljski tekmi, potem se ne bomo mogli izogniti bliskovitim nemškim nasprotnim napadom."

Petar Metli%C4%8Di%C4%87; Celje : Rhein | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Na novinarski konferenci sta bila tudi ideolog igre Uroš Zorman in vratar Mirko Alilović. "Naš cilj je, da v napadu naredimo čim manj napak, v obrambi pa zaigramo trdo in agresivno. Če izgubimo z dobro igro, potem ne bomo razočarani," je dejal Zorman, medtem ko je Alilović dodal: "Vsem našim privržencem moramo pokazati, da je bila Barcelona le slab dan. Vsem igralcem bo dodaten motiv nastop pred polnimi tribunami, že zaradi njih moramo pokazati igro do zadnjega diha. Pred nami je težka tekma, Kiel je absolutni favorit, ki je znan po tem, da izkoristi vsako najmanjšo tekmečevo napako."

 

Za Kiel nastopajo sami mednarodni mojstri, kot so Francozi Thierry Omeyer, Jerome Fernandez in trenutno poškodovani Daniel Narcisse, Čeha Filip Jicha in Daniel Kubeš, Srba Milutin Dragičević in Momir Ilić, ki je pred leti nastopal za Gorenje. Švedi so stalni člani nemške zasedbe, tu so Andreas Palicka, Henrik Lundström, Marcus Ahlm in poškodovani Kim Andersson, Islandec Aron Palmarsson ter štirje domači zvezdniki: Christian Zeitz, Dominik Klein, Christian Sprenger in Tobias Reichmann.

Pravico na slovensko-nemškem klubskem obračunu bo v nedeljo delil češki sodniški par Vaclav Horaček-Jiri Novotny, delegat pa bo Madžar Sandor Andorka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.