Šport
36 ogledov

Zlom noge: Rossi prvič brez dirke!

MotoGP Mugello trening 2010 zlom noge Valentino Rossi
1/24
Žurnal24 main
Valentino Rossi bo prvič v svoji karieri zaradi poškodbe izpustil dirko. Na sobotnem treningu v Mugellu si je zlomil golenico. Okrevanje lahko traja tri mesece. Na kvalifikacijah je bil najhitrejši Dani Pedrosa.
Valentino Rossi je trpel hude bolečine. Poglejte v dodani galeriji. Kamere so padec zamudile, so pa ujele dirkačev obupani obraz. Poglejte v videu.

Valentino Rossi (Fiat Yamaha) je na domačo dirko v Mugello prišel z najbolj resno poškodbo v svoji karieri (rame), kot se je sam izrazil v petek, a z najhitrejšim časom na treningu dokazal, da mu ne bo preprečila bitke za domačo zmago. Mu jo pa je zlomljena golenica! Na sobotnem dopoldanskem treningu je namreč grdo padel v zavoju Biondetti. Tako bo moral izpustiti VN Italije. "Rossi ima zlom desne golenice, potem ko je padel na treningu v Mugellu. Aktualni prvak je padel s svojo Fiat Yamaho v zavoju 13, v hitri šikani na vrhu hriba in je bil takoj prepeljal v bolnišnico na rentgen. Več o poškodbi bo jasno po dodatnih pregledih. Zdaj je jasno le, da ta vikend ne bo več dirkal," je zapisano v moštvenem sporočilu za javnost. Tako bo Rossi sploh prvič v svoji karieri, ki traja že od sredine 90. let, dirko izpustil zaradi poškodbe.

V Gazzetti delo Sport pišejo, da je Valentino Rossi utrpel celo dvojni zlom (ne le golenice, ampak tudi piščali) in bi bil lahko z dirk odsoten dva do tri mesece.

"Sem miren. Naredili bodo vse, da me zakrpajo," je v prvi izjavi po padcu dejal priljubljeni Rossi, ki ga bo že to popoldne operiral dr. Roberto Uzzi v bolnišnici v Firencah. Običajno okrevanje po takšni poškodbi traja dva meseca, a pred leti sta se Toni Elias in Max Sabbatani na motocikel vrnila že po 40 dneh. To vseeno pomeni, da bo Rossi skoraj zagotovo izspustil vsaj štiri dirke, s čimer se njegove možnosti za ubranitev naslova prvaka postale zelo majhne.

Pole Pedrosi
Prvenstvo gre brez Rossija nemoteno naprej. Prvi favorit za zmago in naslov prvaka je zdaj Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), ki pa na kvalifikacijah v Mugellu ni bil najhitrejši. Bil je drugi, z dobro desetinko prednosti je bil prvi Dani Pedrosa (Repsol Honda). Iz druge vrste bosta v nedeljo ob 14.00 startala Casey Stoner in Nickey Hayden (oba Ducati). V razredu do 125 kubikov je bil na kvalifikacijah najhitrejši Sandro Cortese (Derbi). S tretjim mestom je končno vzpon forme pokazal Bradley Smith (Aprilia). Sledijo še kvalifikacije v Moto2.

VN Italije, Mugello, kvalifikacije (startna mesta):

1. Dani Pedrosa (Repsol Honda)
2. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha)
3. Casey Stoner (Ducati)
4. Nickey Hayden (Ducati)
5. Colin Edwards (Yamaha Tech 3)
6. Randy de Puniet (Honda LCR)
7. Ben Spies (Yamaha Tech 3)
8. Andrea Dovizioso (Repsol Honda)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.