Šport
3647 ogledov

Zlorabljal 130 deklet, ena od njih stara 11 let

Zloraba Shutterstock
Odločila se je, da ne bo tiho.

Telovadka Gabby Douglas, olimpijska prvakinja z reprezentanco ZDA iz Londona 2012 in Rio de Janeira 2016 je razkrila, da je bila tudi ona ena od žrtev spolne zlorabe reprezentančnega zdravnika Larryja Nassarja.

Pred dnevi je Nassarja za oddajo 60 Minutes obtožila tudi trikratna olimpijska prvakinja in kapetanka reprezentance Aly Raisman.

Larry Nassar | Avtor: Profimedia Profimedia
Enaindvajsetletnica je novico sporočila prek Instagrama.

Dvakratna svetovna prvakinja je dejala, da je bila ena od članic ekipe, ki so jo leta in leta trenirali, da mora "biti tiho".

Zato ni spregovorila prej. "Poleg tega pa je bilo preveč boleče," je še zapisala na Instagramu.

Douglasova ni prva iz "zlate generacije telovadk", ki je javno priznala spolno zlorabo. Prejšnji teden je Raismanova, dobitnica šestih olimpijskih kolajn z iger v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016, od tega treh zlatih, spregovorila o spolni zlorabi nekdanjega zdravnika reprezentance, ki ga je začela obiskovati, ko je bila stara komaj 15 let. Tako v pogovoru za 60 Minutes kot v knjigi z naslovom Fierce oziroma Neustrašna, ki bo kmalu prišla na police, je Nassarja obtožila spolne zlorabe.

Že oktobra je javno o spolni zlorabi spregovorila tudi dobitnica dveh olimpijskih kolajn McKayla Maroney in razkrila, da jo je Nassar zlorabljal, odkar je bila stara 13 let. Vse tri omenjene telovadke so članice ekipe z nazivom Neustrašnih pet, ki so na olimpijskih igrah v Londonu 2012 osvojile ekipno zlato.

Aly Raisman | Avtor: Profimedia Profimedia
Skupno je več kot 130 telovadk, med katerimi naj bi imela ena od njih komaj 11 let, obtožilo Nassarja, ki je bil zdravnik ameriške gimnastične reprezentance od leta 1996 do 2015, spolne zlorabe. Trenutno je v zaporu v Michiganu, saj proti njemu poteka sojenje.

Komentarjev 3
 • Avatar Leon
  Leon 16:06 22.november 2017.

  Zakaj ne pišete o verofukcih ? Zločini nad nedolžnimi otroci NIKOLI ne zastarajo . ZOB za ZOB !

 • alen04 14:51 22.november 2017.

  Prasca naj fajn pripravijo na tehnični pregled.

 • NeAnonimni 14:24 22.november 2017.

  130 devic je več kakor 72.. teh mislim, ki jih obljubljajo muslimanom.