Šport
18 ogledov

ZM Olimpija v novo sezono z zmago

Za prenovljeno Olimpijo so zadetke dosegli Igor Cvetek v 10. minuti, Vnuk v 22., Žurnal24 main
Hokejisti ZM Olimpije so na prvi tekmi prvega kroga hokejske poletne lige Rudi Hiti gladko s 4 : 0 (1 : 0, 2 : 0, 1 : 0) premagali avstrijsko moštvo Black Wings Linz.

Začetek dvoboja je sicer pripadel Avstrijcem, a se je z odličnimi obrambami izkazal novinec v vratih zeleno-belih Alex Westlund. Z golom Igorja Cvetka v deseti minuti prve tretjine so Ljubljančani umirili goste in vzpostavili ravnotežje na ledeni ploskvi. V drugem delu so hokejisti ZM Olimpije uprizorili odlično igro in še dvakrat uspeli zadeti vrata hokejistov iz Linza.  V zadnji tretjini je bila igra bolj ali manj enakovredna, za popolno veselje aktualnih državnih prvakov pa je v 55. minuti poskrbel Nik Zupančič. Za najboljšega igralca pri Olimpiji je bil izbran vratar Westlund, pri gostih pa je ta čast pripadla Kentu Salsiju.

Jesenice klonile z Brianconom
V drugi tekmi poletne hokejske lige Rudi Hiti so hokejisti francoskega Briancona s 3 : 2 (1 : 0, 2 : 2, 0 : 0) ugnali moštvo Acroni Jesenic. Za zmagovalce so bili uspešni Edo Terglav (2.), John Christian Ruid (25.) in Jean Francois Dufour (36.), medtem ko sta bila za Jeseničane uspešna Gregor Polončič (21.) in Aleš Remar (28.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.