Šport
15 ogledov

Zmaga Fourcadu, Bauer napredoval

pokljuka Žurnal24 main
Francoz Martin Fourcade je zmagovalec današnje zasledovalne biatlonske tekme za svetovni pokal v ameriškem Presque Islu.

Med Slovenci se je do novih točk prebil le Klemen Bauer, ki je tekmo kljub temu, da je moral štirikrat v kazenski krog, končal šest mest višje kot v sprintu in osvojil 26. mesto.

Na stopničkah so se tokrat zvrstili isti tekmovalci kot v četrtek na sprintu. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Martin Fourcade, se je s tretjega mesta prebil na prvo, odlična pa je bila zanj predvsem druga polovica 12,5 kilometrske tekme, saj je moral pred tem na prvem in drugem strelskem postanku po enkrat v kazenski krog.

Do zadnjega streljanja je vse kazalo, da bo Norvežan Johannes Thingnes Boe ponovil četrtkovo zmago, a sta ga drugi in tretji kazenski krog potisnila na drugo mesto. Rus Anton Šipulin je bil tretji.

Rok Tršan je po sedmih kazenskih krogih ponovil četrtkovo 41. mesto in premierno točko svetovnega pokala tokrat zgrešil za vsega sekundo, Miha Dovžan pa je bil kljub vsega trem kazenskim krogom 50. med 53 uvrščenimi tekmovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.