Šport
28 ogledov

Zmaga Gorenja, Musa h Kielcam

Musa Hrvaška Francija EP v rokometu Srbija EPA
Rokometaši velenjskega Gorenja so na zaostali tekmi 12. kola 1. NLB Leasing lige premagali Šmartno Herz Factor banko (41:25). Njihovo sredino je pred tekmo zapustil hrvaški reprezentant Željko Musa, ki odhaja na Poljsko h Kielcam.

Hrvaški krožni napadalec Željko Musa ni več član Gorenja iz Velenja, trenutno vodilne ekipe 1. NLB Leasing lige. Hrvaški reprezentant, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu v Srbiji osvojil bronasto kolajno, je podpisal dveinpolletno pogodbo s poljskim klubom Vive Targi Kielce, za katerega nastopa tudi slovenski reprezentant Uroš Zorman.

Hrvaškega bo nadomestil slovenski rokometni reprezentant. Peter Pucelj je namreč novi član Gorenja. Krožni napadalec, ki je igral na nedavnem evropskem prvenstvu v Srbiji, kjer je Slovenija osvojila šesto mesto, bo v Šaleški dolini ostal do konca sezone. "Vesel sem, da sem prišel v tako velik klub, kot je Gorenje Velenje. Dogovorili smo se za sodelovanje do konca sezone in upam, da bo zadovoljstvo obojestransko," so zapisali na spletni strani velenjskega rokometnega kluba.

1. NLB Leasing liga, 12. kolo, zaostala tekma:

Šmartno Herz Factor banka : Gorenje Velenje 25:41 (12:18)
Simončič 10; Cehte 8, Melić 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.