Šport
21 ogledov

Zmaga Japoncu, Prevc 15.

Peter Prevc kot pozimi v Vancouvru dokazuje, da je velik talent. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na drugi tekmi poletne VN je zmagal Daiki Ito. Našim še naprej ne gre. Z eno izjemo. Peter Prevc je osvojil 15. mesto. Bil je edini od šesterice slovenskih skakalcev, ki se je uvrstil med 30 najboljših.

Na drugi posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Courchevelu v Franciji je zmagal Japonec Daiki Ito pred vodilnim v skupnem seštevku Avstrijcem Thomasom Morgensternom in njegovim rojakom Davidom Zaunerjem, ki sta si delila drugo mesto, ter vodilnim po prvi seriji Poljakom Adamom Malyszom. Peter Prevc je osvojil 15. mesto.

Od šesterice slovenskih predstavnikov na glavni tekmi se je v finalno serijo uvrstil le 18-letni tekmovalec iz Dolenje vasi, ki je v drugem poskusu pristal pri 125 metrih in tako za šest mest izboljšal svojo uvrstitev. Jurij Tepeš je osvojil 32. mesto (113 m), Mitja Mežnar 36. (106,5 m), Primož Pikl je bil 41. (113 m), Jernej Damjan 45. (99,5 m), Robert Kranjec pa 46. (105 m).

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Morgenstern, drugi je Malysz, tretji pa Ito. Od Slovencev sta le dva osvojila točke. Prevc danes v Courchevelu, Pikl pa prejšnji teden v Hinterzartnu. Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v nedeljo, ko se bodo najboljši merili na plastiki v švicarskem Einsiedelnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.