Šport
24 ogledov

Zmaga je nujna, veliko je na kocki

Slovenski rokometaši Reuters
Kvalifikacije. Z Belorusi za uvrstitev na EP.

Jutri bo nekaj čez 19. uro znano, ali se je Slovenija uvrstila na evropsko prvenstvo (EP), ki ga bo prihodnje leto gostila Danska. Za pot na sever Evrope izbranci Borisa Deniča potrebujejo zmago proti Belorusiji; tekma v Stožicah se bo začela ob 18. uri.

Izenačeni dvoboji

"Z optimizmom zdaj pričakujemo nedeljsko odločilno in zadnjo tekmo v tej sezoni," je po sredinem uspehu v Romuniji (31:22) razmišljal krilni igralec Dragan Gajić, ki je bil prvi slovenski strelec z osmimi goli na januarskem dvoboju z Belorusijo, ko je Slovenija na svetovnem prvenstvu tekmece premagala s 27:26. Pri Belorusih, ti so ob polčasu vodili s kar 17:12, je bil Sergej Rutenka uspešen devetkrat. Zelo tesna je bila tudi prva medsebojna tekma v kvalifikacija za EP, ki se je v Minsku končala brez zmagovalca. Bilo je 32:32.

V lepši luči

"Na tekmi proti Belorusom si ne smemo privoščiti tako velikih nihanj kot proti Romunom, saj gre za kakovostne in izkušene rokometaše," pred tokratnim dvobojem opozarja David Špiler, ki je bil najbolj razpoložen slovenski igralec v napadu proti Romunom. Podobno razmišlja tudi selektor izbrane vrste Denič: "Proti Belorusiji se bomo morali predstaviti v veliko lepši luči."

Eden mož ne more zmagati

"Najprej si želim lepo vzdušje, in da bodo fantje iz sebe iztisnili maksimum, čeprav je to zelo težko ob koncu sezone. Zmaga je nujna, veliko je na kocki, tega EP ne smemo izpustiti. Z bučno podporo bi dobili veter v jadra in verjamem, da so sposobni premagati Beloruse," je dejal nekdanji dolgoletni kapetan reprezentance Uroš Šerbec in dodal: "Gre za čvrstega tekmeca, s prihodom Sergeja Rutenke so dobili igralca, ki dela razliko. So zelo ambiciozni, njihova zveza zelo veliko vlaga v rokomet, na vsak način pa si želijo spet nastopiti na velikem tekmovanju. Kar se tega tiče, nas čaka zelo težka tekma."

"Menim, da uvrstitev na EP ne bi smela biti vprašljiva. Ne bo lahko, a sem prepričan, da ima Slovenija kakovostnejšo zasedbo, predvsem pa daljšo klop. S pravo pomočjo s tribun ne bi smelo biti težav," pa je dejal nekdanji reprezentant Matjaž Brumen, ki ga ni strah, da bi se Rutenka razigral: "En mož ni dovolj za zmago proti Sloveniji. Tudi če bo dal deset golov, v ekipi nima dovolj pomoči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.