Šport
394 ogledov

Zmaga bi Slovencem na široko odprla vrata na OI

Slovenska odbojkarska reprezentanca Volleyballworld
Pred slovenskimi odbojkarji na kvalifikacijskem turnirju na Japonskem je morda že odločilna tekma za uvrstitev na olimpijske igre leta 2024 v Parizu.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo danes ob 12.25 v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu pomerila proti vse bolj razigranim domačinom Japoncem. Zmaga v tokijski dvorani Yoyogi bi eni od reprezentanc že na stežaj odprla vrata do nastopa na olimpijskih igrah.

Na lestvici skupine B so sicer po petih tekmah s popolnim izkupičkom 15 točk na vrhu Američani, ki imajo tri točke prednosti pred Japonci in Slovenci. Srbi, ki se bodo ob 9. uri pomerili z ZDA, so po petih obračunih zbrali devet točk.

Prav najboljše štiri reprezentance bodo z medsebojnimi obračuni do nedelje določile dva neposredna potnika v Pariz. V nedeljo se bo Slovenija merila še proti Srbiji, Japonska pa proti ZDA.

Za Slovenijo, ki je doslej izgubila proti ZDA (1:3) ter s 3:0 ugnala Tunizijo in Turčijo ter s 3:1 Finsko in Egipt, sanj o nastopu na olimpijskih igrah kljub končnemu tretjemu ali četrtemu mestu še ne bi bilo konec, saj je v dobrem položaju, da se po uvrstitvi na svetovni lestvici uvrsti na prihodnje OI. Trenutno zaseda sedmo mesto.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Twitter/Odbojkarska zveza Slovenije Twitter/Odbojkarska zveza Slovenije

Domačini Japonci so v dosedanjem poteku kvalifikacij presenetljivo izgubili proti Egiptu, potem ko so že vodili z 2:0 v nizih, točko pa so prepustili tudi ob zmagi proti Finski s 3:2 v nizih. Nato pa so odbojkarji iz dežele vzhajajočega sonca stopnjevali formo in po vrsti s 3:0 v nizih premagali Tunizijo, Turčijo in v petek še nekoliko presenetljivo gladko tudi Srbijo.

Medsebojna statistika zadnjih tekem na najvišji ravni je na strani Japoncev. Dobili so namreč zadnja obračuna v ligi narodov, tako v lanskem ligaškem delu tekmovanja, ko so slavili s 3:1 v nizih, kot nato v četrtfinalu letošnjega zaključnega turnirja, ko so bili še bolj prepričljivi in zmagali s 3:0. Skupna statistika medsebojnih obračunov na uradnih tekmah je 3:3.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.