Šport
23 ogledov

Zmaga ostala doma

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Pretekli konec tedna je bil dejaven tudi v Aziji, saj se je na Filipinih ustavil turneja Asian Poker Tour (APT). Izmed 231 tekmovalcev se je najbolje odrezal domačin Enrique Del Prado.

Ta je očitno ta del Azije obiskala v pravem času, saj je bilo zanimanje za nastop na Glavnem turnirju precejšnje, 2.500$ prijavnine pa je na koncu odštelo kar 231 tekmovalcev. Izmed teh se je najbolje odrezal domačin Enrique Del Prado, ki je v heads-up delu turnirja ugnal Eltona Tsanga iz Hongkonga ter si tako priigral svoj prvi APT naslov in 179.260$.

Filipinčeva pot do zmage pa je bila vse prej kot lahka, saj je Del Prado na finalno mizo prišel na 4. poziciji, nato pa je prehajal od vodilnega, do praktično izpadlega in na koncu do edinega preživelega igralca.

Njegove sreče pa nikakor ni bil Mike Puno, ki se je moral posloviti že po vsega nekaj minutah finalne mize, potem ko se je s {K-Diamonds}{9-Diamonds} zaletel v par desetk Daniela Ideme. Skupne karte so Punu sicer podarile 1 par, vendar ta na koncu ni zadoščal za ohranitev upanja na končno zmago (10. mesto – 9.555$).

Slabe pol ure kasneje, je brez žetonov ostal Wally Sombrero (9. mesto – 10.640$), za katerega je bil usoden Kwon Eun Ho, ki je na flopu {4-Diamonds}{5-Diamonds}{3-Clubs} izenačil Sombrerov all-in. Slednji je v rokah držal {K-Clubs}{J-Hearts}, kar pa ni bilo dovolj za zmago, saj je Ho obrnil {6-Spades}{5-Spades} in s parom petic na koncu tudi prišel do nasprotnikovih žetonov.

Še preden se je polegel prah po tej izločitvi, smo že ostali še brez enega finalista. Melvin Matibag je namreč vse svoje upe, v dvoboju s {Q-Hearts}{J-Diamonds} Kwon Eun Ho-ja, polagal na {A-Clubs}{K-Diamonds}, a doživel hladen tuš, potem ko je nasprotnik že s prvimi skupnimi kartami {Q-Spades}{J-Clubs}{Q-Clubs} sestavil full house (8. mesto – 11.200$).

Bobby Zhang je turnir končal na 7. mestu (16.810$) potem ko se je z zgolj {6-Spades}{3-Clubs}, zaletel v {A-Spades}{K-Spades} Kwon Eun Ho-ja. Skupne karte tokrat niso spremenile razmerja moči in tudi Zhang se je moral preseliti med gledalce.

Naslednji, ki se je moral posloviti je bil Daniel Idema (6. mesto – 22.410$). Slednji je skozi celotno finalko počasi izgubljal žetone, dokler ni nazadnje zarinil s parom janezov, pri tem pa nesrečno naletel na Charlesa Victorio, ki je v rokah držal {Q-Spades}{8-Spades}. Ta je bil za svojo pogumno potezo hitro nagrajen, saj so že skupne karte {7-Diamonds}{10-Diamonds}{Q-Clubs} tehtnico prevesile na njegovo stran in mu podarile pomembno zmago.

Izločitvi Ideme je sledil premor za večerjo, s katerega so se fantje vrnili dobro razpoloženi, saj so nato skorajda tekmovali, kdo lahko prej v igro spravi vse svoje žetone, kar je tudi prineslo cel val izločitev.

Prvi je bil na vrsti prav zmagovalec zgornje igre – Charles Victoria, ki s {K-Clubs}{Q-Clubs} ni mogel premagati {A-Diamonds}{8-Diamonds} Kwon Eun Ho-ja in tudi zanj je bilo sanj o osvojitvi naslova konec (5. mesto – 28.010$).

Kot da bi zmaga v izločilnem boju prinesla nekakšno prekletstvo, se je kot naslednji moral posloviti prav Kwon Eun Ho, ki je s {K-Clubs}{10-Diamonds}, nesrečno naletel na kasnejšega zmagovalca Del Prado. Slednji je namreč v rokah stiskal {K-Hearts}{Q-Hearts}, ki je potem, ko je že flop prinesel {Q-Clubs}, tudi zadoščal za Ho-jevo izločitev (4. mesto – 33.610$).

Na 3. mestu (44.810$) je turnir končal Jose Drilon, ki je z {9-Spades}{5-Spades} vse svoje žetone spravil v igro na flopu {9-Diamonds}{7-Spades}{2-Clubs}. Njegovo stavo je s {K-Diamonds}{Q-Hearts} izenačil le Del Prado, ki pa je bil za svojo pogumno potezo nagrajen prav s poslednjo skupno karto – {K-Clubs}, ki je tehtnico dokončno prevesila na njegovo stran.

Za naslov sta se tako na koncu pomerila Elton Tsang (cca. 1 milijon žetonov) in Enrique Del Prado (cca. 2,5 milijona žetonov), ki sta se dajala več kot 2 uri, preden je Del Prado vendarle unovčil svojo prednost in dvoboj zaključil sebi v prid.

V zadnji igri Glavnega turnirja je Tsang zarinil z {9-Spades}{8-Diamonds}, Del Prado je njegovo stavo izenačil z {J-Clubs}{9-Diamonds}, kar je kljub temu, da so skupne karte {Q-Diamonds}{Q-Hearts}{3-Hearts}{7-Spades}{A-Clubs} zgrešile oba igralca, zadoščalo za končno zmago, APT naslov in 179.260$. Na drugi strani pa se je moral Tsang zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 95.230$ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.