Šport
10 ogledov

Zmaga Pedrosi, Rossi četrti

Dani Pedrosa
1/18
Žurnal24 main
Dani Pedrosa (Honda) slavil na osmi dirki MotoGP v Sachsenringu. Drugi je bil Lorenzo, tretji Stoner, četrti Rossi. Gledalci so videli tudi tudi nesrečo treh dirkačev, zaradi katere je bila dirka prekinjena.

Dani Pedrosa (Honda) je zmagovalec dirke elitnega razreda motoGP v svetovnem motociklističnem prvenstvu v nemškem Sachsenringu. Na osmi dirki SP je bil drugi Jorge Lorenzo, tretji pa Casey Stoner. Povratnik po poškodbi, svetovni prvak Valentino Rossi (Yamaha), je končal na četrtem mestu. Dirko, na kateri se je komaj mesec in pol po zlomu noge v karavano že vrnil branilec naslova Rossi, je zaznamovala tudi nesreča treh dirkačev. Randy de Puniet si je pri padcu po prvih informacijah zlomil nogo, v njegov motocikel pa sta nato trčila še Španca Alvaro Bautista in Aleix Espargaro. Dirko so zaradi tega tudi prekinili.

"Zelo sem zadovoljen, spet smo v zmagovalni formi. Ko sem startal drugič, nisem več imel enakih občutkov. Ob koncu sem čutil, da motor drsi, vendar sem bil dovolj hiter, da sem prehitel Lorenza,"
je na tiskovni konferenci po dirki povedal Pedrosa, drugi Lorenzo pa je dejal: "Dani je bil super, imel je odličen tempo in nemogoče je bilo, da bi mu sledil. Z drugim mestom sem zelo zadovoljen."

Rossi močnejši od bolečin
Kljub zmagi Pedrose je imela dirka na nemškem Sachsenringu le enega junaka. Rossi, ki so ga po padcu pred šestimi tedni in zlomu noge že vsi odpisali vsaj do konca poletja, je še enkrat dokazal, zakaj je tolikokrat postal svetovni prvak. Z izjemno voljo in kljubujoč bolečinam se je že pred desetimi dnevi vrnil v sedlo motorja, danes pa je spet startal v elitni karavani in nazadnje mu je večina tekmecev kot ponavadi spet gledala v hrbet.

Eden od motorjev zagorel
A tudi pot do Rossijevega četrtega mesta ni bila enostavna. Dirka je imela dva dela, saj so jo po devetih krogih zaradi težke nesreče prekinili. Francoz Randy de Puniet je padel, na njegov motocikel pa sta s polno hitrostjo naletela Španca Alvaro Bautista in Aleix Espargaro. Eden od motorjev je tudi zagorel, varnostniki ob stezi pa so imeli precej dela, da so tekmovališče očistili za drugi start. De Punieta pa je doletela podobna usoda kot Rossija, saj si je po prvih podatkih zlomil nogo.

Odličen zaključek Stonerja
Po drugem startu je bilo hitro jasno, da bo zmaga španska. Lorenzo na koncu ni bil sposoben boja za prvo mesto, tako da se je osredotočil le na ohranitev drugega in novih 20 točk, ki mu bodo v boju za naslov prišle še zelo prav. Še bolj zanimiv pa je bil boj za tretje mesto. Casey Stoner in Rossi sta v zadnjih krogih uprizorila nekaj lepih prehitevanj in na noge spravila svoje navijače. Ko je že kazalo, da bo Rossi ostal pred Avstralcem, je Ducatijev dirkač spet napadel prav v zadnjem zavoju in si priboril tretjo stopničko.

Elias najboljši v razredu moto2
Španec Toni Elias je zmagovalec preizkušnje razreda moto2 na osmi letošnji dirki svetovnega motociklističnega prvenstva. Na zmagovalni oder sta se povzpela še Italijana Andrea Iannone in Roberto Rolfo. Elias se je s tretjo zmago v sezoni še utrdil v vrhu skupnega seštevka SP.

Španec Mark Marquez (Derbi) je dobil  preizkušnjo v razredu do 125 ccm. Drugo mesto je na osmi dirki sezone na Sachsenringu osvojil Japonec Tomojoši Kojama (Aprilia), tretji pa je bil domačin Sandro Cortese (Derbi).

MotoGP, VN Nemčije, rezultati:

1. Dani Pedrosa (Španija) Honda     28:50,476
2. Jorge Lorenzo (Španija/Yamaha) 28:5,831
3. Casey Stoner (Avstralija/Ducati) 28:55,733
4. Valentino Rossi (Italija/Yamaha) 28:56,099
5. Andrea Dovizioso (Italija/Honda) 29:07,634
6. Marco Simoncelli (Italija/Honda) 29:08,233
7. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) 29:08,411
8. Ben Spies (ZDA/Yamaha) 29:11,433
9. Hector Barbera (Španija/Ducati) 29:12,476
10. Marco Melandri (Italija/Honda) 29:25,693
11. Loris Capirossi (Italija/Suzuki) 29:35,518
12. Alex de Angelis (San Marino/Honda) 29:35,680

Skupno (8):
1. Jorge Lorenzo (Španija/Yamaha)          185
2. Dani Pedrosa (Španija/Honda)            138
3. Andrea Dovizioso (Italija/Honda)        102
4. Casey Stoner (Avstralija/Ducati)            83
5. Nicky Hayden (ZDA/Ducati)            78
6. Valentino Rossi (Italija/Yamaha)         74
7. Randy de Puniet (Francija/Honda)          69
8. Ben Spies (ZDA/Yamaha)               67
9. Marco Simoncelli (Italija/Honda)         49
10. Marco Melandri (Italija/Honda)           45

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.