Šport
13 ogledov

Zmaga Poljakom, orli na stopničkah

planica tepeš prevc kranjec pograjc EPA
Poljaki so zmagovalci ekipne tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih v domači Wisli. Poljaki so zbrali 1058,4 točke. Drugi so bili Nemci (1022,6), tretji pa Slovenci (990,2).

Čeprav so Robert Kranjec, Peter Prevc, Jaka Hvala in Matjaž Pungertar tekmo začeli šele na devetem mestu, so na koncu pristali na odru za zmagovalce.

"Tekma ni bila le dobra za nas, na koncu se je odlično izteklo. Fantom bi čestital, saj smo se borili. Vsak je dodal svoj delež. Imeti pa moraš tudi nekaj športne sreče. Na splošno so bili vetrovni pogoji konstantni, zaradi česar niso tako vplivali na rezultat. Za jutrišnjo posamično tekmo je treba biti realen. Vsekakor pričakujem kakšnega člane ekipe več v finalu kot v Hinterzartnu. Trenutno sta Matjaž in Peter nekoliko v ospredju," je po ekipni tekmi dejal glavni trener slovenske vrste Goran Janus.

V soboto skakalce čaka druga posamična tekma poletne velike nagrade. V kvalifikacijah je nastopilo tudi sedem Slovencev; ekipi sta se po Hinterzartnu pridružila Robert Kranjec in Jurij Tepeš, medtem ko sta doma ostala Nejc Dežman in Rok Justin.

Kvalifikacije je dobil Čeh Lukaš Hlava. Poleg Matjaža Pungertarja, ki je imel nastop že zagotovljen, so se na sobotno preizkušnjo uvrstili še Prevc, Kranjec, Tomaž Naglič in Hvala, medtem ko sta v kvalifikacijah obstala Andraž Pograjc in Tepeš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.