Šport
30 ogledov

Zmaga Randallovi, Fabjanova 9.

Vesna Fabjan se tokrat ni pretirano veselila. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Vesna Fabjan je izpadla v polfinalu sprinta za svetovni pokal v teku na smučeh v norveškem Drammnu in na koncu zasedla 9. mesto. Katja Višnar in Petra Majdič sta izpadli že v četrtfinalu.

Zmage na sprintu v Drammnu, kjer Slovenkam ni šlo vse po načrtih, se je na koncu veselila Američanka Kikkan Randall. Drugo mesto je zasedla Norvežanka Maiken Caspersen Falla, medtem ko je najnižjo stopničko zasedla Švedinja Charlotte Kalla.  Od Slovenk se je še najbolje odrezala Vesna Fabjan, ki je izpadla v polfinalu in na koncu pristala na devetem mestu.  Katja Višnar in Petra Majdič sta obtičali v četrtfinalu.

"Po težkih pripravah, ki so za nami v zadnjih tednih, smo pričakovali, da se lahko zgodijo tudi rezultati, ki ne bodo povsem po pričakovanjih. Celotna ekipa okrog Petre, jaz, zdravnik, serviserji in vsi, ki jo poznamo, vemo, česa je sposobna, in vemo, da je morda malce še utrujena. Potrebuje še štiri ali pet dni, da se vrne nazaj. Situacija se spreminja z vsakim dnevom, tako kot je bilo to že v prejšnjih letih. Upajmo, da se bodo ti naši občutki in tudi želje potrdile na svetovnem prvenstvu in bodo tam rezultati boljši od teh v Drammnu," je povedal trener Petre Majdič Ivan Hudač.

Še naprej v vodstvu ostaja Poljakinja Justyna Kowalczyk, Majdičeva je peta. Slika je boljša v seštevku sprinta, kjer vodi današnja zmagovalka Randallova pred Italijanko Arianno Follis in Majdičevo, Fabjanova je šesta, Višnarjeva pa osma. Do konca sezone sta še dva sprinta, skupno pa še šest tekem.

Sprint v prosti tehniki (Ž), Drammen, končni izidi:
1. Kikkan Randall (ZDA)
2. Maiken Caspersen Falla (Nor)
3. Charlotte Kalla (Šve)
4. Arianna Follis (Ita)
5. Marit Bjoergen (Nor)
6. Ida Ingemarsdotter (Šve)
7. Celine Brun-Lie (Nor)
8. Magda Genuin (Ita)
9. Vesna Fabjan (Slo)
10. Krista Lahteenmaki (Fin)
...
15. Petra Majdič (Slo)
21. Katja Višnar (Slo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.