Šport
0 ogledov

Zmaga Schlierenzauerja, Bardal popustil

Anders Bardal v finalni seriji ni izdržal pritiska. Žurnal24 main
Zmagovalec tekme svetovenga pokala v smučarskih skokih na Poljskem je postal Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je bil po prvi seriji drugi. Jernej Damjan in Primož Peterka sta poslabšala uvrstitvi.
 

Zakopane

1. G. Schlierenzauer (AVT) 276,5 točk
2. A. Jacobsen (NOR) 270,4
3. T. Morgenstern (AVT) 264,9
21. J. Damjan 234,6
29. P. Peterka 212,2

Jernej Damjan in Primož Peterka, ki sta se kot edina Slovenca uvrstila v finalno serijo, sta v drugo svojo uvrstitev poslabšala. Trenunto naš najboljši skakalec Jernej Damjan je tekmo končal na 21. mestu, ki si ga je delil z domačinom Kamilom Stochom. Slabše se je godilo Primožu Peterki, ki je bil po prvi seriji 26. Tekmo je končal na repu finalistov. Bil je 29. Zasluženo je zmagal Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je pristal pri 131 metrih. Od drugouvrščenega Norvežana Andersa Jacobsena je zbral kar šest točk več. Tretji je bil zmagovalčev rojak Thomas Morgenstern. Vodilni po prvi seriji Anders Bardal pritiska vodilnega skakalca po prvem skoku ni izdržal in tekmo končal na sedmem mestu. Poljski junak Adam Malysz je bil tokrat 11., dve mesti boljši kot zmagovalec novoletne turneje Janne Ahonen.

Na tekmi sta nastopila še dva Slovenca, ki pa nista prišla v finale. Jureta Bogataja so po dobro opravljenem skoku diskvalificirali zaradi nepravilnega kombinezona, Robert Kranjec pa je bil s 115 metri prekratek. "Tega res ne razumem. Na kontroli je bilo vse normalno, brez težav. Danes na tekmi pa je žirija Mednarodne smučarske zveze Bogataja, ki je nastopil v istem kombinezonu kot na kontroli, diskvalificirala," je bil po tekmi ogorčen Matjaž Triplat, pomočnik glavnega trenerja Ari-Pekke Nikkole, in povedal, da so to res novi dresi za tekme, ki pa so uspešno prestali kontrolo FIS. Večer tudi po besedah Nikkole res ni bil naklonjen Slovencem. "Lahko rečem, da smo imeli danes izjemno veliko smolo in to je to. Gotovo najbolj nesrečen dan doslej. Sam se nikoli ne izgovarjam na vremenske razmere in povem, če tekmovalci delajo napake, a danes jim je sreča res obrnila hrbet in so imeli zelo slabe vetrovne razmere. Peterka je imel v prvi seriji še nekako solidne razmere, a v drugi je bila katastrofa, medtem ko Damjan niti v enem nastopu ni imel sreče z vremenom," je bil razočaran Nikkola, ki upa, da bo že na sobotni tekmi bolje.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala še naprej vodi Morgenstern (1175 točk), drugi je Finec Janne Ahonen (830), tretji pa današnji zmagovalec Schlierenzauer (807). Najboljši Slovenec Damjan (333) je zdrsnil na 13. mesto.

V soboto bo na skakalnici Wielke Krokiew še ena tekma s pričetkom ob 17. uri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.