Šport
29 ogledov

Zmaga slaba Slovanova tolažba

Slovanovci ne potujejo v finale. (Foto: Boštjan Tacol)
1/27
Žurnal24 main
Ljubljanskemu Slovanu v polfinalu pokala Challenge ni uspelo nadoknaditi petih zadetkov zaostanka s prve tekme proti portugalskemu Sportingu. Zmaga s 33:30 je bila pirova.

Rokometaši Slovana so v polfinalu pokala Challenge na Kodeljevem sicer premagali portugalski Sporting s33:30, vendar to ni bilo dovolj, saj so imeli gostje pred gostovanjem v Ljubljani pet zadetkov naskoka. Varovanci Borisa Deniča so napredovanje zapravili v drugem polčasu, ko so zgrešili tri sedemmetrovke, skupaj kar pet, in dobili serijo (pre)lahkih zadetkov, izjemno navdahnjen je bil portugalski vratar Humberto.

"Naša obramba ni bila na pričakovani ravni, zaradi nje tudi nismo razvili nasprotnih napadov, ki bi nam omogočili, da dosežemo lahke gole. Za nameček smo zgrešili tudi pet sedemmetrovk, kar se nam na tako pomembni tekmi ne bi smelo zgoditi.
Aleš Šmejc

Vsemu navkljub so bili rdeči blizu napredovanju še v 50. minuti. Tedaj so si namreč z golom Borisa Bečiroviča vnovič priigrali tri gole prednosti (27:24), tri minute kasneje pa je domača ekipa po zgrešeni sedemmetrovki Aleša Šmejca zapravila priložnost za vodstvo s +4. Njihovi tekmeci so znova prišli do sape, v 54. minuti so znižali na 27:28. Deničevi izbranci so v sami končnici uprizorili še zadnji jurišni napad, po zgrešeni sedemmetrovki Petra Božiča pri vodstvu z 31:28 pa so se dokončno sprijaznili, da od uvrstitve v finale ne bo nič.

Skrušeni kapetan Janez Skušek je po srečanju za Sportklub dejal: "Pokopale so nas sedemmetrovke, to nas je stalo napredovanja. Nismo bili dovolj zbrani v ključnih trenutkih. V glavi smo bili sicer pred tekmo 100% prepričani, da bomo napredovali, vendar je igrišče pokazalo nekaj drugega. V 'hrbet' smo dobivali protinapade in nismo uspeli."

Trener Boris Denič kot običajno ni iskal izgovorov: "Napadalno smo zatajili. Če zgrešimo pet sedemmetrovk, si ne zaslužimo napredovanja. V tekmo smo šli preveč boječe, moji igralci še niso pripravljeni za tako raven. Na novo podobno priložnost priložnost bomo morda znova morali čakati leta, izkoristiti jo je treba takrat, ko pride. Mi je nismo."

Pokal Challenge, polfinale:

Slovan : Sporting*  33:30 (14:16) /23:28/**
Božič 6 (3), Božović 5; Solha 7, Pinto 6 (3)

Kwidzyn* : Bologna         28:19 (13:9) /24:24/**

* moštvo, ki je napredovalo
** izid prve tekme

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.