Šport
24 ogledov

Zmaga v Francijo, Fak 24.

Žurnal24 main
Francoz Martin Fourcade je zmagovalec tekme s skupinskim startom svetovnega pokala biatloncev v Anterselvi. Edini Slovenec Jakov Fak (24.) razjezil trenerja Uroša Velepca.

Z enim zgrešenim strelom je na 15-kilometrski tekmi za 17,2 sekunde prehitel Šveda Björna Ferryja (2), še štiri desetinke več je zaostal Rus Anton Šipulin (2). Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je bil 24. (+ 2:22,7; 5). Fak ni pričel prav obetavno. Po prvem obisku strelišča je imel v statistiki že tri zgrešene tarče. Dosežek je popravil na drugem streljanju leže, kjer je bil stoodstoten in s 27. mesta je napredoval za dve mesti. Po streljanjih stoje je moral še dvakrat zaviti v kazenski krog, vendar pa je v ciljnem sprintu prehitel Bolgara Krasimirja Aneva, fotofiniš pa mu je pokazal isti rezultat kot Rusu Jevgeniju Garaničevu, s katerim sta se za 24. mesto borila do zadnjega centimetra.

"Nimam besed za takšno tekmo. Ko zgrešiš tri tarče že po prvem streljanju, se ti podre celoten koncept in le še loviš tekmece pred seboj. Popolnoma ista napaka in tudi enak strelski dosežek kot v Oberhofu," ni mogel skriti razočaranja Fak.

Tudi njegov trener Uroš Velepec ni bil zadovoljen: "Prav jezen sem nanj. Na nastrelitvi sva se dogovorila, da bo v primeru vetra potrebno narediti korekcijo namerilne naprave vsaj za dva obrata. Ko je začel streljati, sem takoj videl, da je ni opravil in jasno je bilo, da bo kar nekaj strelov šlo v prazno, saj je pihalo že za štiri obrate. Še dobro, da so vsaj tiste tarče, ki so bile po zadete po robu, padle. Tekmovalec njegovega kova si enostavno ne sme privoščiti takšne napake in tu ne mislim na strelske napake. Uvrstitev med deseterico bi bila realna, če bi leže zadel tako, kot se od njega tudi pričakuje."

Anterselva, končni vrstni red, skupinski start:

1. Martin Fourcade (Fra) 35:33,4 (1)
2. Björn Ferry (Šve) + 17,2 (2)
3. Anton Šipulin (Rus) + 17,6 (2)
4. Daniel Mesotitsch (Avt) + 21,4 (1)
5. Arnd Peiffer (Nem) + 38,7 (2)
...
24. Jakov Fak (Slo) 2:22,7 (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.