Šport
5 ogledov

Zmaga v VB, Vončina deveti

1/49
Žurnal24 main
Zlato odličje na odprtem evropskem prvenstvu v skokih z velikih višin, ki je potekalo v Ponte Brolli v Švici, je osvojil 28-letni Blake Aldridge. Najboljši Slovenec Jan Vončina na 9. mestu. Več v galeriji!

V slikovitem kanjonu reke Maggia v Ponte Brolli je potekalo EP, ki so se ga udeležili tudi trije slovenski predstavniki, in sicer Aleš Karničnik, Jernej Klinar in komaj 21-letni Jan Vončina. V hudi mednarodni konkurenci so Slovenci, čeprav v domovini nimajo pravih pogojev za trening, dokazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi. Jan Vončina je zasedel deveto mesto, Aleš Karničnik deseto, Jernej Klinar pa se je na enem izmed treningov poškodoval, tako da v konkurenci posameznikov ni nastopil.

Zlato odličje je osvojil 28-letni Blake Aldridge, sicer član olimpijske ekipe Velike Britanije iz leta 2008. Srebro je pripadlo 34-letnemu Rusu Iliji Šurovu. Z bronom pa se je okitil domačin, 25-letni Andy Hulliger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.