Šport
22 ogledov

Zmaga Viktorii, Mazejeva šesta

1/20
Žurnal24 main
Viktoria Rebensburg je dobila uvodni veleslalom sezone v Söldnu pred Katrin Hölzl in Manuelo Mölgg. Edina Slovenka v finalu Tina Maze se je uvrstila na šesto mesto. Drevova in Ferkova 48. oziroma 56.
Precejšnjo tremo sem imela, zato v prvi vožnji nisem smučala sproščeno, kar se je videlo na času. V drugi vožnji sem smučala veliko bolje z izjemo strmine. Počutila sem se bolje, bolj sem uživala. Pričakovanja so visoka, zato je bilo težko prebiti led.
Tina Maze za Radio Slovenija

Tina Maze si je pred prvim veleslalomom sezone v Söldnu, kjer je že dvakrat zmagala, močno želela stopničk. Prva vožnja se ji ni posrečila najbolje, čeprav je za stopničkami zaostajala 53 stotink, kar za tekmo visokih zaostankov ni bilo prav veliko. Drugo vožnjo je odpeljala veliko agresivneje, a je precej izgubila v srednjem delu. Kljub temu je prevzela vodstvo, vendar njene tekmice, ki so še bile v startni hišici, niso grešile. Svoj šov so imele predvsem Nemke. Prvič v karieri je slavila Viktoria Rebensburg (2:26,39), ki je bila po prvi vožnji druga. Na drugo stopničko zmagovalnega odra je stopila Katrin Hölzl (+0,42), tretja pa je bila Italijanka Manuela Mölgg (+0,86).

Po prvi vožnji so bile v vodstvu tri Nemke. Hölzlova je bila uvrščena pred Mario Riesch in Viktorio Regensburg. Mazejeva, ki je startala kot peta, je za vodilno zaostajala 98 stotink sekunde. Razlike med tekmovalkami so bile velike, proga pa tekmovalkam z višjimi startnimi številkami ni dovoljevala vihtenja na vrh ali podenj. Tako sta tudi Mazejevo po prihodu v cilj prehiteli le dve smučarki. Ani Drev, ki je šla na progo kot 39., se nastop ni najbolje posrečil, saj je v cilj prismučala kot 35., njeno drsenje navzdol pa je nadaljevalo do 48. mesta. Maruša Ferk je imela zahtevno startno številko 62 in temu primeren je bil njen zaostanek - +8,36, dovolj za 56. mesto. Še to: lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala je končala na 18. mestu.

Tina potrebuje kakšno tekmo, da pride v igro.
Tina Maze
"Dosegli smo dober rezultat, Tina potrebuje kakšno tekmo, da pride v igro. V prvi vožnji je bila malo preveč zakrčena, verjetno si je preveč želela. V drugi vožnji je na posameznih odsekih smučala zelo dobro, strmine pa je vzela s preveč spoštovanja. Malo je zmanjkalo za stopničke, ampak glavno je, da je zraven. Tisti, ki so videli, vedo, da je bila zelo superiorna na posameznih odsekih proge in če bo to povezala v obeh vožnjah, je lahko zelo visoko," je po tekmi dejal Andrea Massi. Zdaj sledi do naslednje tekme tritedenski premor, ki ga bodo smučarke porabile za trening. "Odločili se bomo do popoldneva ali ostanemo tukaj ali se premaknemo kam drugam. Prihaja namreč slabo vreme, bomo videli. Načrtovali smo trening hitrih disciplin tukaj v Söldnu, predvsem za drsenje."

Sölden, veleslalom (Ž), rezultati:

1. Viktoria Rebensburg (Nem) 2:26,39

2. Kathrin Hölzl (Nem)  +0,42
3. Manuela Mölgg (Ita) +0,86
4. Tanja Poutiainen (Fin) +0,93
5. Maria Riesch (Nem)  +1,10
6. Tina Maze (Slo) +1,13
7. Kathrin Zettel (Avt) +1,28
8. Tessa Worley (Fra)  +1,42
9. Anemone Marmottan (Fra) +1,52
10. Elisabeth Görgl (Avt) +1,59
...
48. Ana Drev (Slo) +6,68
56. Maruša Ferk (Slo)
+8,36

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.