Šport
24 ogledov

Zmaga Vorkapiča, Sapp izžvižgan

1/51
Žurnal24 main
Borilni spektakel v Splitu, Obračun v ringu 10, nikogar ni pustil ravnodušnega. Slovenec Mirko Vorkapič zmagal na turnirju četverice, Roka Štrucla okradli sodniki. Bobu Sappu salva žvižgov.
Romunske lepotičke
Kot je v navadi na podobnih dogodkih so tudi v Splitu svojo lepoto razkazovale ring dekleta, ki so prav za to priložnost prišle iz Romunije. Privlačne mladenke so navzočim jemale dih in občasno celo zasenčile glavne akterje v ringu. V sredo bomo objavili veliko foto galerijo z mičnimi gospodičnami v glavnih vlogah. Ne spreglejte.

Splitski klub borilnih veščin Pit Bull je ob 15-letnici delovanja v Spaladium Areni organiziral jubilejni deseti Obračun v ringu. Smele napovedi organizatorjev, da bo dvorana polna do zadnjega kotička se niso uresničile. Kljub temu pa si je 5-urni spektakel in 17 borb ogledalo kar 7 tisoč gledalcev. Prvi zvezdnik večera je bil ameriška legenda Bob Sapp. "To je on, to je zverina, poglej, kakšna omara je,“ je bilo slišati v hodnikih Spaladium Arene, ko je dva metra visok in kar 180 kilogramov težki borec prišel na kraj zločina. Sapp s svojo borbo ni navdušil. Avstrijca Sascha Weinpolterja je po davljenju res da prisilil v predajo v prvi rundi, a forma Sappa je daleč od tiste, s katero je kar dvakrat premagal morda še bolj legendarnega Ernesta Hoosta. Sapp si je za povsem neatraktivno borob "prislužil" številne žvižge nezadovoljne splitske publike. Avstrijec se je Sappu poskušal zoperstaviti predvsem s hitrim gibanjem po ringu, vendar njegov načrt ni uspel. Sappa, ki se je na začetku dvoboja v zanj značilnem slogu v divjem teku pognal v Weinpolterja, ni namreč udaril niti enkrat.

Zakon. To sem čakal že dolgo, saj sem že nekajkrat bil na podobnih turnirjih. Zelo sem vesel.
Mirko Vorkapič
"Vesel sem, da sem na Hrvaškem. Zelo spoštujem legendo tega športa, Mirka Filipovića. Z njim želim še enkrat v ring,“ je po borbi dejal Sapp in dodal, da je pričakoval, da bo njegov nasprotnik zelo hiter, a da se je na to dobro pripravil. Zasluge za zmago pa je pripisal predvsem svoji silni moči. "Izjemno sem vesel, ker sem dobil priložnost za borbo proti Sappu, ki je velika legenda. Za zmago nisem imel možnosti. On ima 180 kilogramov, medtem ko jaz le dobrih 100," je po borbi za zurnal24.si povedal Weinpolter.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Splitu sta svoje znanje predstavila tudi dva borca iz Slovenije. Novomeščan Mirko Vorkapič je osvojil kvalifikacijski K-1 Max Collizion turnir četverice do 70 kilogramov. V polfinalu je po dodatni, četrti rundi premagal domačina Luka Tomića. V finalu pa je brez večjih težav premagal še enega domačina Ivana Stupala, ki našemu borcu ni bil dorasel, saj so sodniki Stupalu kar dvakrat šteli. Po drugem štetju pa nato tudi dokončno prekinili borbo. Vorkapič si je z zmago prislužil vstopnico za finalni evropski kvalifikacijski turnir, ki bo predvidoma decembra v Bukarešti. V deželi drakule bo Mirko nastopil na turnirju osmerice. Zmagovalec tega turnirja pa bo odšel na zaključni turnir na Japonsko.

V Bukarešti bo veliko težje. Do takrat bo potrebno še veliko trenirati, če bomo želeli osvojiti tisti turnir. Če ga bomo, pa nato prihaja Japonska.
Mirko Vorkapič

"Zakon. To sem čakal že dolgo, saj sem že nekajkrat bil na podobnih turnirjih. Zelo sem vesel. V prvem dvoboju je bilo jasno, da bi moral zmagati že po treh rundah. Sodniki mu namensko niso šteli. V finalu sem nasprotnika presenetil z drugačno taktiko. Bil sem veliko bolj agresiven. Ko sem nasprotnika prvič zamajal sem začutil, da je načet in sem samo še dokončal delo," je po velikem zmagoslavju dejal Vorkapić in se ozrl proti decemberskem turnirju v Romuniji: "V Bukarešti bo veliko težje. Do takrat bo potrebno še veliko trenirati, če bomo želeli osvojiti tisti turnir. Če ga bomo, pa nato prihaja Japonska. Grem po zmago, a že zadnje tri borbe se nisem veliko obremenjeval z zmago. Bolj sem razmišljal o sami borbi, ter da uživam v tem kar delam." Premoč Vokrapića je športno priznal tudi Stupalo: "Mirko je zasluženo zmagal. V polfinalu sem se lažje poškodoval. Zaradi tega mi je zmanjkalo nekaj moči. Vsa čast Mirku, ki je zelo neugoden borec. Prepričan sem, da bo v Bukarešti prišel v finale."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Njegov rojak in sotekmovalec iz Scorpion gyma 120 kilogramski Rok Štrucl je v povratnem dvoboju izgubil proti domačinu Damirju Tovaroviću, ki so ga tamkajšnji mediji poimenovali kar "splitski tank“. S čustvi nabita borba težkašev je epilog dobila šele po dodatni, četrti rundi, čeprav je bil naš borec v prvih treh rundah veliko boljši od Tovarovića, a očitno le v očeh gledalcev in ne sodnikov, ki so si za nekatere svoje (sporne) odločitve prislužili kar lepo število glasnih žvižgov.

Jaz menim, da so me opeharili. To je bila moja borba. Zadajal sem mu tako močne udarce z nogo. Že v prvi rundi bi mu morali sodniki šteti, ko sem ga podrl na tla, a mu niso. Zdaj je kar je. Glede na to, da je domačin razumem, zakaj sem izgubil. Zagotovo sem prepričan, da bi na nevtralnem terenu zmagal.
Rok Štrucl

"Ne bi veliko govoril okoli poraza. Menim, da bi bilo najbolje njega vprašati, kako se počuti po taki zmagi in to bi povedalo vse. Jaz menim, da so me opeharili. To je bila moja borba. Zadajal sem mu tako močne udarce z nogo. Že v prvi rundi bi mu morali sodniki šteti, ko sem ga podrl na tla, a mu niso. Zdaj je kar je. Glede na to, da je domačin razumem, zakaj sem izgubil. Zagotovo sem prepričan, da bi na nevtralnem terenu zmagal," tudi dan po borbi komaj 20-letni Štrucl ni mogel pozabiti nepravičnega poraza. "To je bila za mene najtežja borba v karieri. Štrucl je od mene težji 15 kilogramov. Njegovi udarci z nogo so neverjetno močni. Boril sem se z mnogimi sveotvnimi borci, a nihče z nogo ne udarja tako močno kot Rok," pa je po borbi dejal njegov nasprotnik Tovarović in se nato spomnil tudi lanskega poraza: "Po lanskem porazu proti Štruclu s knock-outom v tretji rundi mi je bilo zelo težko. To je bil moj edini poraz s knock-outom v karieri. Menim, da Rok lahko pride do Japonske, če bo le tako pridno treniral še naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.