Šport
11 ogledov

Zmaga Zettlovi, Tina 13.

Zlata lisica Maribor 2010 veleslalom Tina Maze
1/33
Žurnal24 main
Zmagovalka veleslaloma za Zlato lisico na Mariborskem Pohorju je Kathrin Zettel. Tina Maze je končala na 13. mestu. "Nisem smučala tako, kot bi si želela," je po tekmi dejala Mazejeva.
Zelo sem vesela te zmage. Predvsem zato, ker sem ohranila vodstvo po prvi vožnji. Proga je bila odlična, ni bila ledena. Tu pride do izraza občutek za smučanje, ki je moja prednost.
Kathrin Zettel

Mariborsko Pohorje gosti že 46. Zlato lisico. Po sobotnem veleslalomu pa številni navijači, ki so prišli ob vznožje proge niso najbolj zadovoljni, saj je najboljša slovenska smučarka Tina Maze zasedla 13. mesto. Zmage se je veselila vodilna po prvi vožnji Avstrijka Kathrin Zettel. Na drugem mestu je končala Nemka Maria Riesch, na tretjem pa Švedinja Anja Paerson, ki je na Pohorju sicer slavila že sedem zmag. “Škoda, da ni šlo po načrtih. Gremo naprej, prihajajo nove tekme,” je po koncu tekme dejala Črnjanka. "V drugo je bilo malenkost boljše. Kljub temu nisem smučala tako, kot bi si želela. Zelo težko je bilo tekmovati. Razlike so bile velikanske. Proga je bila bolj pisana na kožo dekletom, ki niso tako dobre veleslalomistke. Proga je bila namreč zelo lahka. Ni kaj, vedno ne more iti po načrtih."

Končno sem tudi v veleslalomu stopila na stopničke. To je bila zame res dobra tekma. Na mariborski progi zelo rada tekmujem. Na njej sem osvojila mladinsko svetovno prvenstvo, točke v svetovnem pokalu ...
Maria Riesch

Ostale slovenske tekmovalke so razočarale, saj se nobeni ni uspelo prebiti v finale. Mlada Ilka Štuhec je bila po prihodu zadovoljna, čeprav se ni uvrstila v drugo vožjno. "Zadovljna sem, čeprav se nisem uvrstila v finale. Doma je tako ali tako vedno lepo tekmovati. Koleno me zaradi adrenalina sploh ni bolelo. Počutim se najboljše, kar se lahko. Proga je noro dobro pripravljena. Naredila sem eno najboljših voženj v zadnjem času." Veliko bolj razočarana je bila Ana Drev: "Po celi progi sem slišala navijače, poskušala sem čim bolje smučati, ampak se žal ni izšlo. Nad zaostankom sem presenečena, ker se na progi nisem počutila slabo. Verjetno se na tako lahki progi manjše napake trikrat bolj poznajo in verjetno je bilo teh več. Potrebna je analiza, da bom vedela, kje sem izgubila finale."

Smučala sem dobro in napadalno. Ker je bil krasen sneg, je bilo zelo zabavno. Vesela sem, da sem v Mariboru, kjer sem doživela že veliko uspehov, znova stopila na stopničke.
Anja Paerson

Zelo razočarana je bila tudi Maruša Ferk:"S svojim nastopom nisem niti slučajno zadovoljna. Na progi sem imela dober občutek. Ko sem prišla na cilj in pogledala na semafor, pa sem bila šokirana. Ne vem, kako je lahko tako velik zaostanek, ker sem pritiskala od starta do cilja. Zelo sem razočarana, ker res ne vem, kaj je bilo narobe. V nedeljo bom napadla na polno in upam, da bo izhodišče v drugi vožnji boljše," Veliko bolje volje je bila mlada debitantka Ula Hafner: "Bilo je super, vsaka čast organizatorjem, da so pripravili tako dobro progo. Res sem zelo zadovoljna. Napadala sem, kolikor se je dalo. Storila sem veliko napak, a vseeno uživala. Prvi nastop v svetovnem pokalu sem si predstavljala prav takšen. Te tekme so res popolnoma drugačne od tekem nižje ravni." Tudi Ana Bucik, ki ni prišla do cilja, je bila podobno kot Hafnerjeva zelo zadovoljna.

Maribor, veleslalom (Ž), končni vrstni red:

1. K. Zettel (Avt) 2:36,22
2. M. Riesch (Nem) +0,23
3. A.Pärson (Šve) +0,48
13. T. Maze (Slo) + 1,85
Brez finala: 44. I. Štuhec (Slo), 51. A. Drev (Slo), 57. M. Ferk (Slo), 68. U. Hafner (Slo)
Odstop: A. Bucik (Slo)

SKupni seštevek svetovnega pokala (po 19 tekmah):

1. L. Vonn (ZDA) 894 točk
2. M. Riesch (Nem) 862
3. K. Zettel (Avt) 729
5. T. Maze (Slo) 434
51. M. Ferk (Slo) 66

Skupni seštevek v veleslalomu (po petih tekmah):

1. K. Zettel (Avt) 365 točk
2. K. Hölzl (Nem) 331
3. T. Maze (Slo) 222

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.