Šport
12 ogledov

Zmagal, a se zameril svojim navijačem

Rafaela Nadala ni zmedla niti publika. Na pesku le še stopnjuje formo. (Foto: Re Žurnal24 main
Polfinalna para mastersa v Madridu sta Federer proti Ferrerju in Nadal proti Almagru. Četrtfinalne dvoboje je zaznamovala madridska publika, ki se je obrnila proti Nadalu in navijala za Francoza Monfilsa.
Četrtfinalne dvoboje so si ogledali tudi predsednik Reala Florentino Perez, trener Manuel Pellegrini in nekaj igralcev (Iker Casillas, Gonzalo Higuain), pa tudi košarkar Trail Blazersov Rudy Fernandez.

Roger Federer je potreboval tri nize, da se je uvrstil v sobotni polfinale mastersa v Madridu. Ernestsu Gulbisu se je številka 1 moškega tenisa tako maščevala za poraz iz Rima. Nicolas Almagro v petkovem četrtfinalu ni imel težav Jürgenom Melzerjem, David Ferrer pa je presenetil Andyja Murrayja. Najbolj zanimiv četrtfinalni dvoboj pa je bil tisti med domačinom Rafaelom Nadalom in Gaelom Monfilsom. Štirikratni zmagovalec bližajočega se Roland Garrosa je sicer zmagal s 6:1 in 6:3, a publika je bila na strani francoskega tenisača. Prvi niz je Nadal zlahka dobil, ob rezultatu 2:2 v drugem pa je začel brez pravega razloga protestirati pri sodniku. Nato je začel še neprijazno mahati proti pobiralki žogic, ki mu je ni takoj podala. S tem si je prislužil žvižge domače publike, ki je stopila na stran Monfilsa, ki je že tako ali tako znan, da se hitro ujame z navijači.

"Rad se povežem z navijači," je dejal Monfils, a tistega najpomemnejšega pa ni dobil – zmage. "Igral sem svojo igro, kolikor dobro sem jo lahko, a igral sem proti najboljšemu igralcu na pesku in več kot to nisem mogel narediti." Nadala žvižgi s tribun in podpora tekmecu niso posebej ganili. "Je zelo dober igralec in zna poskrbeti za šov. To je pač všeč gledalcem. Doslej so bili Madrižani do mene zelo prijazni in tako me ne moti, če kdaj pa kdaj navijajo tudi za tujce." V polfinalu Nadala čaka dvoboj z Almagrom. Če zmaga, bo v ponedeljek Novaku Djokoviću prevzel drugo mesto na lestvici ATP.

ATP, Masters Madrid, četrtfinale:

Rafael Nadal (Špa/2) : Gael Monfils (Fra/12) 6:1, 6:3
Nicolas Almagro (Špa) : Jürgen Melzer (Avt) 6:3, 6:1
Roger Federer (Švi/1) : Ernests Gulbis (Lat) 3:6, 6:1, 6:4
David Ferrer (Špa/9) : Andy Murray (VBr/3) 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.